Barikatları birlikte aştık

Başkan Kocaoğlu'ndan Bayram mesajları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye personeli ile bayramlaşma töreninde buluştu. Tüm çalışanlara mutlu ve sağlıklı bir bayram dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin her bölgesinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirterek katkı ve emeklerinden dolayı personeline teşekkür etti.

Birlikte başardık

Bayramlaşma töreninde önemli mesajlar da veren Başkan Kocaoğlu, “Sizlerin özverili çalışmalarınız sayesinde 2004 yılında çıktığımız yolculukta yatırım kapasitemizi, hizmet kapasitemizi ve çalışmalarımızı artırarak sürdürdük. Bugün hangi yerden hangi kriterden bakarsanız bakın, İzmir 14 yıl öncesine göre sağlıklı kalkındı, sağlıklı büyüdü ve birbiriyle kaynaştı. Bugün tartışmasız, Türkiye’nin en önemli sıçrayış yapan, kalkınmaya en fazla katkı koyan metropolüz. Bunu sizlerle ve hemşehrilerimizle birlikte başardık" dedi.

Pek çok sektörde hızlı yol alan İzmir'in bundan sonra bilgi üretmede ve bilgiyi teknolojiye çevirmede de öncü bir kent olacağının altını çizen İzmir Büyükşehir belediye Başkanı, "Bunları hep birlikte, sadece kendi kıt olanaklarımızla yaptık. Maddi hiçbir destek almadan çok büyük mücadeleyle sürdürdüğümüz projelerimizi sabırla ve inançla takip ederek yerine getirdik” şeklinde konuştu.

Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz

İzmir'de yaşam standardının her geçen gün yükseldiğine ve İzmirlinin yaşam felsefesinden, bildiği doğrulardan taviz vermediğine de dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi ve hemşehrilerimiz, sıkıntılı geçen 14 yılda birlikte başarmanın mutluluğunu birlikte yaşamalıdır. Biz göğsümüzü gere gere, alnımız açık bir yerel yöneticilik yaptık. Bütün barikat ve zorlamaları hep birlikte aştık. Bir operasyon geçirdik; üst düzey yöneticilerimizin çoğu hapisteyken dışarıda kalanlar onların işlerini de sırtladı.  Her türlü oyuna ve baskıya rağmen dimdik ayakta kaldık. Aklın ve bilimin rehberliğinde yolumuza devam ettik. Hemen hemen imkansızı başardık. Bugün sağlam kurduğumuz finans yapısıyla yolumuza devam ediyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesebiliyoruz. 'Her yer İzmir gibi olsun' sözünü içi boş bir slogan olarak söylemiyoruz. 14 yıllık çabamızın sonucunda, Türkiye’deki her yerin İzmir gibi aydınlık olmasını istiyoruz. İzmir in sanını; belediyesinin, iş adamlarının vergideki dürüstlüğünü tüm Türkiye örnek alsın diyoruz."

Bakmadan Geçme