Bakanlardan Komşuya Çıkarma

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile 4 Eylül etkinlikleri kapsamında Sivas'ın Değerleri Tanıtım Etkinliği'ne katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Sivas'a gitti.

Bakanlar Tüfenkci ve Yılmaz'ı, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve protokol üyeleri karşıladı.

Bakan Tüfenkci ve Yılmaz, temasları kapsamında ilk olarak Vali Davut Gül'ü makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Buradaki açıklamasında Bakan Tüfenkci, Sivas’ın gerek ekonomisi, gerek ticareti, gerek tarımı ve üretimiyle bölgenin müstesna illeri arasında yer aldığını ve Türkiye'nin omurga illerinden olduğunu vurguladı.

Bakan Tüfenkci, Sivas'ın gelişmeye açık olan illerden de biri olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonomik anlamda üretimini tamamladığı takdirde gerçekten bölgenin yıldızlarından birisi olacaktır. Biliyorsunuz ekonomide alt yapı çok önemli. Bu anlamıyla ulaşımın kesiştiği doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan kavşak bir noktada. Sivas'ın ayrıca buradaki hızlı trenle beraber ulaşım, demiryolu ve havayoluyla birlikte inşallah 10 yıl içinde çok farklı noktalarda olacağına canı gönülden inanıyorum. 4 Eylül kutlamaları kapsamında Sivas'ın değerleri fuarının açılışı için birlikteyiz. Tabi Sivas birçok değeri içinde barındıran ozanlarıyla sanatçılarıyla sporcularıyla ve fikir adamlarıyla çok farklı bir noktadadır. Sivas, Türkiye'ye birçok değeri de üzerine koyacaktır."

Vali Davut Gül, ziyaretlerinden dolayı Yılmaz ve Tüfenkci'ye teşekkür etti.

Yılmaz ve Tüfenkci'ye ziyaretlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik etti.

Heyet daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret ederek, ilde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Tüfenkci ve Bakan Yılmaz beraberindeki heyet ile birlikte daha sonra AK Parti Sivas İl Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, İl Başkanlığındaki konuşmasında, “2023 hedeflerine yaklaşabilmemiz için 2019’ da hem yerel hem genel hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarıyı yakalamamız lazım” diye konuştu

Bakmadan Geçme