Bakan Tüfenkci'nin Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bülent TÜFENKCİ Gümrük ve Ticaret Bakanı

Milletleri ayakta tutan, birlik ve beraberliği sağlayan değerlerden birisi de hiç şüphesiz vatan anlayışıdır. Aziz milletimiz, vatan ve mukaddesatını, istiklalini ve istikbalini korumak için; her türlü olumsuzluğa rağmen, büyük bir istiklal mücadelesi vererek dünyada eşi benzeri görülmeyen örneğiyle vatanını yedi düvele karşı kahramanca düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu zafer nice şehitlerin kanı ve nice gazilerin şeref payı ile aydınlanmıştır.  Aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde bağımsızlığını muhafaza etmiş ve yeni bir devlet kurarak, bunu bütün dünyaya ilan etmiştir. 
 
Yüce devletimiz, birlik ve beraberlik içinde bayrak, sancak ve vatan sevgisinin toplu bir şekilde yüreklerde hissedilmesiyle varlığını ebediyete kadar sürdürecektir. Milli iradeye zayıflatmaya ve güçlü Türkiye’yi engellemeye yönelik her türlü tehdide karşı milletimizin gücü ve iradesiyle emin adımlarla yürüyoruz. Bağımsızlığımıza karşı oluşturulacak her türlü engeli, milletimizle birlikte, kararlı bir duruşla aşacağımızı herkes bilmelidir.  Kuvvet birdir ve o da millettir. Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. Üstte gök çökmedikçe altta yer yarılmadıkça birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozamaz.  
 
Cumhuriyet ve birlik, beraberlik ruhunu yükseltmek, yüceltmek ve bu emaneti bizden sonraki nesillere en iyi şekilde devretmek en önemli sorumluluğumuzdur.
Hükümetimiz ülkemizde demokrasinin güçlenmesi ile milli iradenin tesisi sağlamak için tüm hızıyla çalışmaktadır. Hükümetlerimiz döneminde millet devletiyle kucaklaşmış, bütünleşmiştir. Hükümetimiz milletin iradesini her şeyin üzerinde tutan yapısıyla halkımızın hizmetindedir. 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasıyla milleti merkezde görmeyenlerin anlayışı tarihe karışıyor. Devletimiz, milletimizden aldığı güçle Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonu çerçevesinde coğrafyasına huzur ve adalet getiren, mazlumların umut ışığı olmaya, beşten büyük dünyanın vicdanı olmaya hazırlanıyor.
 
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan kılan istiklal kahramanlarımızı, milletimizin gönlünde destanlaşan ve ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. 
 
 
 
                                                                                                                                 Bülent TÜFENKCİ 
                                                                                                                                  Gümrük ve Ticaret Bakanı

Bakmadan Geçme