Bakan Tüfenkci Azerbaycan Gümrük Komitesi Başkanlığını Kabul Etti

BAKAN TÜFENKCİ, AZERBAYCAN GÜMRÜK KOMİTESİ BAŞKANI MEHDİYEV'İ KABUL ETTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Sefer Mehdiyev ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlık makamında gerçekleşen kabulde Bakan Tüfenkci, Başkan Sefer Mehdiyev ile iki ülke arasında ticari ilişkileri geliştirmek adına bugün gerçekleştirilecek olan Ortak Gümrük Komitesi İkinci Toplantısını önemsediklerini belirtti.

Bu tür temasların iki ülke ticaretinin gelişmesine katkı sunacağını ifade eden Bakan Tüfenkci, özellikle yasal ticareti kolaylaştırmak ve yasadışı ticaretle beraberce mücadele etmek konularında her iki Gümrük İdaresine de önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Bakan Tüfenkci, Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu, Bakü – Tiflis – Ceyhan Boru Hatları ve son olarak TANAP gibi büyük projelere imza atıldığını hatırlattı.

Karşılıklı üst düzey ziyaretler en önemli itici güçtür

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin belki de dünyada başka iki ülke arasında olamayacak şekilde ticarî kaygılardan ziyade birinci derecede kardeşlik duygusu ile şekillendiğini dile getiren Bakan Tüfenkci, “İkili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla 2010 yılında Cumhurbaşkanları düzeyinde Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizması tesis edilmiş ve bu ortaklığın daha da ilerletilmesini sağlayacak kurumsal altyapı oluşturulmuştur” dedi.

Bakan Tüfenkci, 23 Nisan 2018 tarihinde göreve atanan Sefer Mehdiyevi tebrik ederek şöyle devam etti:

“Selefiniz Sayın Aydın Aliyev ile yürütmüş olduğumuz yakın işbirliğinin sizin görev sürenizde güçlenerek artacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Azerbaycan ile tesis edilen Türkiye – Azerbaycan – Gürcistan, Türkiye – Azerbaycan – İran ve Türkiye – Azerbaycan – Türkmenistan üçlü toplantıları, bölgesel istikrar, barış ve refaha katkı sağlayan önemli mekanizmalardır. Ayrıca Dünya Gümrük Örgütü, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Türk Konseyi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü gibi çok taraflı platformda biz Azerbaycan’ın desteğini hep hissettik. Bundan sonra da böyle olacağına inancım sonsuzdur ”

Seçimdeki büyük başarınızdan dolayı tebrik ederiz

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Sefer Mehdiyev ise, 24 Haziran’da gerçekleştirilen seçim sonuçlarının ülkelerinde de büyük bir sevinçle karşılandığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin daha da geliştiğini, ekonomik alanda büyük başarı elde ettiğini ve uluslararası arenadaki konumunu daha da güçlendirildiği belirtti.

Azerbaycan ve Türkiye’nin bir millet iki devlet olduğunu vurgulayan Mehdiyev,  “İlk yıllarımızda Türkiye her zaman yanımızda oldu. Aynı şekilde Azerbaycan da Türkiye’nin yanında oldu. Bizim birbirimize katacağımız gücümüz bilgi gücümüzdür. Burada gümrüklere de büyük işler düşüyor Azerbaycan için Türkiye’nin işbirliği çok önemli” dedi.

Bakan Tüfenkci, heyetin bugün gerçekleştireceği komite toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu ve heyettekilere Malatya kayısısı ikram etti.

Bakmadan Geçme