Bakan Tüfenkci: 'Anlamaları Mümkün Değil'

Bakan Tüfenkci, 'AK Parti'de kadroların tamamı istişareler sonucu alınan kararlara 'başım gözüm üstüne' der ve gereğini yapar.

Bakan Tüfenkci, “AK Parti’de kadroların tamamı istişareler sonucu alınan kararlara 'başım gözüm üstüne' der ve gereğini yapar. Bunu CHP'nin,  MHP'nin anlaması mümkün değil. Bu davanın içinde yetişenler, millete hizmet için yola çıkanlar bunu anlar” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkci,  AK Parti Kastamonu Merkez ilçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresine katıldı.

Belediye Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongrede konuşan Bakan Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde erdemliler hareketi olarak kurulan bu parti, yola çıktığında bir şey söylemişti.  Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti ve Allah'a hamdolsun  Türkiye'de o günden bu yana her alanda hiçbir şey eskisi olmadı. Millete hizmet için varız. Millete hizmetkar olmak için yola çıktık, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde de bu yolculuğumuz devam ediyor" dedi.

CUMHURİYET RUHU AYAKTA
Bakan Tüfenkci, 29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayarak, "Bilinsin ki Cumhuriyeti kuran ruh bugün de dimdik ayakta istiklal ve istikbal mücadelesini sürdürüyor. 15 Temmuz'da bu ruh gerçekten zirveye çıktı. Göğsünü toplara, tanklara karşı siper eden, bu millete biz ne kadar şükran duysak, hizmet etsek azdır. Bunun için  AK Parti kadroları gece gündüz demeden çalışıyor, koşturuyor" diye konuştu.

BİZİM TEK DAYANAĞIMIZ MİLLET
Birilerinin AK Parti siyasetini anlamadığını ifade eden Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Birileri AK Partideki değişimi, dönüşümü anlamayabilir. Birileri son günlerde belediye başkanlarındaki değişimi anlamayabilir göremeyebilir. Bilsinler ki  AK Parti sıradan bir parti değil.  AK Parti hareketi bir dava hareketidir. Bir lideri vardır, o liderde Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu partinin istişare mekanizmaları vardır. Bu partinin birlikte yol yürüdüğü milleti vardır. Onlarla yapılan istişareler neticesinde alınan kararlar vardır. Bütün arkadaşlarımız da bu kadroların tamamı da bu istişareler sonucu alınan kararlara 'başım gözüm üstüne' der ve gereğini yapar. Bunu Cumhuriyet Halk Parti'nin,  MHP'nin anlaması mümkün değil. Bu davanın içinde yetişenler, millete hizmet için yola çıkanlar bunu anlar. Çünkü bizim sevdamız koltuk sevdası değil, bizim sevdamız millete hizmet sevdasıdır. Bizim tek dayanağımız vardır, millet, halk ve haktır. Onun dışında hiçbir dayanağımız yoktur. Ne vesayet odaklarına, ne cuntacılara ne de darbecilere dayandık. Sadece ve sadece millete dayandık, halka ve hakka dayandık. Onun dışında da hiçbir güce dayanmadık, onun dışında da kimseye hesap vermeyiz" 

Türkiye'yi her alanda büyüttüklerine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “AK Parti iktidara gelmeden önce milli gelir 3 bin 500 dolar civarındayken şimdi 11 bin dolar civarına yükselttik. Baktığımızda en az  Türkiye'yi her alanda en az 3 kat büyütmüşüz, bazı alanlarda da 5 kat büyütmüşüz. Büyütmeye de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 7 ÜZERİNDE BÜYÜYECEĞİZ
Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kısa zamanda kendini toparladığını ve 2017'ye çok güçlü bir giriş yaptığını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: “2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5.2, ikinci çeyrekte yüzde 5.1, üçüncü çeyrekte de inşallah yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İnşallah  Türkiye 2017'de yüzde 5.5 büyüme oranını yakalayacak. Orta vadeli planlarımıza da baktığımızda son üç yılın ortalamasını yüzde 5.5 büyüme oranı olarak açıkladık ve orta vadeli planlarımıza da sadık kalacağız. Niye  Türkiye'yi yüzde 5'in üzerinde büyütmek zorundayız.  Türkiye'de her yıl 1 milyona yakın gencimiz, iş gücü piyasasına dahil oluyor. Bu yüzden  Türkiye'ye her yıl yüzde 5'in üzerinde büyüteceğiz ki 1 milyon insanımıza iş bulalım, aş bulalım. Birileri laf üretsin, biz  AK Parti olarak iş üreteceğiz, aş üreteceğiz. Ekmeğimizi büyüteceğiz, işimizi büyüteceğiz."

2019 SEÇİMLERİ BİZİ 2071’E TAŞIYACAK
AK Parti olarak 2019 seçimlerinin önemli olduğunu bildiklerini söyleyen Bakan Tüfenkci, "2019'u sıradan bir seçim olarak görmememiz lazım. Hem yerel seçimlere girdiğimiz bir zaman hem de milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağımız  Türkiye'nin geleceğine yön verecek seçimleri yaşayacağız. Sizlerin desteğiyle biz 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik. İnşallah onun meyvelerini de 2019 seçimlerinde alacağız. 2019 seçimlerindeki başarımız bizi 2023 hedeflerimize, 2053 hedeflerine ve 2071 hedeflerine götürecek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından tek liste halinde gidilen seçimde Veteriner Hekim  Faruk Özdemir, tekrar aday olmayan  AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı'dan görevi devralarak başkanlığa seçildi.

Bakmadan Geçme