Bakan Eroğlu'nun Katılımıyla Toplu Temel Atma Töreni Yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Elazğ'da yatırım bedeli 227 Milyon olan 7 tesisin temeli düzenlenen toplu törenle atıldı.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde yapılan törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarını temsilcileri katıldı.

Programda DSİ tarafından inşa edilecek olan Uluova Sulaması başta olmak üzere yatırım bedeli 227 Milyon olan 7 tesisin temeli atıldı, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım merasimi yapıldı.

Programda konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ sevdalısı Sayın Bakanımızın, Milletvekillerimizle birlikte Elazığ’a yapmış olduğu çalışmalar üzerine söz söylemek yanlış olur. Ben sadece Sayın Bakanımıza Elazığ’a yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, hizmete aynen devam” dedi.

Programda Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, DSİ Genel Müdürü Murat Acu da birer konuşma yaparak temeli atılacak tesisler hakkında bilgi verdiler.

Temel atma töreninde konuşma yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, “Yıllardır Elazığ’da kronikleşmiş mesele haline gelen Uluova sulama projemizin temelini atacağız. AK Parti hükümetleri olarak 16 yıllık süreç içerisinde Türkiye’de ve Elazığ’ımızda birçok hizmeti insanımızla buluşturduk. Elazığ’da Kuzova’yı su ile buluşturduk. Hamza Bey barajı ile içme suyu problemimizi de önümüzdeki yıl aşmış olacağız ve 2060 yılına kadar içme suyu ile ilgili sıkıntımız kalmayacak” dedi.

Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk de, “Uluova Projesi Elazığ için çok önemli bir projeydi. Halkımızın desteği ile biz bu projeyi başardık. Bizim için ikinci önemli olan da Kuzova projesiydi. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu projeyi de sayın bakanımızın destekleri gayreti ile başaracağız” dedi.

Elazığ Milletvekili Ömer Serdar da, “Bugün bizim için hakikaten çok mutlu bir gün. Elazığ’ın içme suyu Uluova’da pompalarla temin edildiği için orada toprak çoraklaşmıştı. Onun için önemli projeydi. İkisi de çözümlendiği için mutlu günümüz” dedi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, “Elazığ’ımız çok önemli, değerli bir gün yaşıyor. Bakanımızın kendi ifadeleri ile Anadolu’nun her şehrinde olduğu gibi heybesi tam dolu olarak ilimize geldiler, şeref verdiler. Aziz şehrimize, mert insanların, yiğit insanların yaşadığı, Anadolu’nun kale şehri olan bu şehre hoş geldiniz. Şimdiye kadar büyük hizmetler, projeler yapıldı. Bugün temeli atılan 7 büyük projeyle inşallah çok güzel hizmetler yapılacak. Bakanımızın bana ödev olarak verdiği hat projesi ile Elazığ’ımızın merkezinde kırsalına, en ücra köşesine kadar bütün sorunları inşallah çözmüş olacağız. Sayın Bakanım bu yaptığınız hizmetlere ancak Gakgoşların 8 köşeli şapkasıyla şapka çıkartılır. Çok önemli kronikleşmiş sorunlar çözüldü. Ben 40 gündür buradayım. Şehirde müthiş bir birliktelik var. Bunu da onurla söylüyorum. Böylesine güzel bir ilde vali olarak görev yapmaktan şeref duyuyorum. Bu birliktelik başarı getiriyor. Buradan güzel projeler çıkıyor. Sorunlar çok azaldı. İnşallah bu DAP projesi ile de sizin yapacağınız projelerle de Elazığ’ımız da hiçbir sorun kalmayacak. Çiftçimize, köylümüze, vatandaşımıza dokunan güzel hizmetlerimizle Elazığ’ımızın bütün sorunları çözülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Her Elazığ’a gelişimde çok büyük mutluluk hissediyorum. Sizlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Her zaman coşkuyla karşıladınız. Bugün benimde çok mutlu günüm. Uluova projesi kafamı en çok meşgul eden projeydi. Çünkü maliyeti çok yüksekti. 500 milyon TL’den bahsediyorduk. Yatırım programında olması konusunda çok ısrar ettik. Beraber el ele verdik. Çok güzel sistem bulduk. Uluova sulamasının temelini atıyoruz. Güneş enerjisi için de çalışmaya başladık. Allah’ın izniyle onu da açarız. Bir diğer müjde de şudur, Kuzova sulaması geçmişte çok yanlış yapılmıştı. Birinci kısmı suladık. 25 bin 130 dekarlık alanı 2017’de ihalesini yapacağız. Bu benim için de bir gurur vesilesidir.

DAP projesini planladık. 31 Aralık 2019 saat 16:59 projemizin bitiş tarihidir. Bu bölgede 29 Milyar 919 Milyon TL’lik bir yatırım yapılacak. Mamurat-ül Aziz şaha kalkacak. 3 tane içme suyu tesisi, 16 tane gölet, 11 büyük sulama tesisi, 48 adet dere ıslahı ve bunların dışında orman teşkilatı 1 milyon 87 bin dekar alanda orman burada çalışma yapacak. 76 bin fidan topraklar oluşturulacak. 4 tane mesire yeri, 1 şehir ormanı oluşturulacak. 2 adet bal ormanını 5 adet bal ormanına çıkarıyoruz. 63 yerde gelir getirici orman kuracağız.

Murat Nehri Havzası Muş, Bingöl’den başlayan Elazığ’a kadar gelen çok başarılı bir projedir. Bunu da 2019 yılının sonuna kadar bitireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından tesislerin temeli atıldı orman köylülerine sertifika verildi.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme