Bağırsak Sağlığı İçin Probiyotik

Hepimiz son yıllarda çok sık duyar olduk. Okuduk. Probiyotikler şöyle faydalı böyle iyi . Gerçekten öyle mi ? Nasıl kullanmalıyız? Tehlikeleri neler?

Hepimiz son yıllarda çok sık duyar olduk. Okuduk. Probiyotikler şöyle faydalı böyle iyi . Gerçekten öyle mi ? Nasıl kullanmalıyız? Tehlikeleri neler?

Hepimiz biliyoruz ki bir çok yazıda haberde sürekli probiyotiklerin faydaları anlatılıyor. Peki tehlikeleri var mı? O kadar masumlar mı? rahat rahat eczaneden alıp istediğimiz probiyotiği kullanmamız doğru mu?

KESİNLİKLE YANLIŞ !!!!

Probiotikler canlı, stabil olmalı ve belli sorunlara yönelik belli tipleri kullanılmalıdır. Öyle 10 milyar 100 milyar olmuş önemli değildir. İşe yaramalıdır.

Canlı ve stabil probiotik ne demektir??? Kullanılan preperatta bulunan probiyotik bakterilerin vücuda aldığımızda yani içtiğimizde canlılığını kaybetmemiş olması çok önemlidir. Canlı değil ise işe yaramaz ve dışkıyla atılır. Stabil olması ise sağlığımız açısından daha da önemlidir. Stabil kararlı demek probiyotiğimizi aldığımız andan sonra barsağın diğer bakterileri ile karşılaştığında kötü huylu bakterilerin tarafına geçmemesi demektir. Demek ki stabil olmayan probiyotikler kötü huylu bakteri gibi davranabilmektedir ve vücuda zararı olmaktadır. Günümüz tıp literatüründe KALIN BARSAK KANSERİne bile yol açabilen probiyotikler tanımlanmıştır.

Bunun karşıtı olarak da öyle probiyotikler tanımlanmıştır ki laktoz intoleransını tedavi eden, kalp krizine karşı koruyan , barsak kaçak sendromunu tedavi eden, Mide mikrobunu öldürmemize ve kansere karşı korunmamıza yardım eden yüzlerce tip mevcuttur.

Hastalığınız veya şikayetleriniz ne ise ona yönelik mutlaka DOKTOR kontrolünde canlılığı ve stabilliği patentli Tıbbi literatür çalışmaları olan probiyotikleri kullanmalısınız.

DR.ÜLKÜ GÖRMEZ

Bakmadan Geçme