Azim ve Mücadele Bakan'a Avrupa şampiyonluğu getirdi

Sporcumuz Muhammet Safa Bakan'a Dünya Şampiyonalarında başarılar diliyoruz.

17 yaşında Avrupa Şampiyonası Bilek turnuvasında 3 ‘ncü olan ve ülkemizi başarıyla söz ettiren,2002 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası hayata küsmeyen ve kendini spora adayan Safa Bakan, Antalya’da Dünya Şampiyonası için ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşamakta.

Haziran 1 Mayıs 2018 tarihinde  Bulgaristan Sofya’ da düzenlenen Engelliler Bilek Güreşi Avrupa şampiyonasında sporcumuz Muhammet Safa bakan Avrupa 3.ncüsü oldu. Sporcumuz Safa bakan 13 -21 Ekim 2018 Türkiye Antalya’da yapılacak olan dünya bilek güreşi şampiyonasına katılmak üzere Antalya ya gitti.

2001 doğumlu olan , 2002'de araç içi trafik kazası sonrası omurilik felçlisi kalan, 2012 yılında tanıştığı spor ile hayatını değiştiren Safa Bakan, İlk başlarda sosyal aktivite olarak yaptığı bu branş şuan asıl uğraşı haline geldi. 2017 yılında ilk katıldığı Türkiye şampiyonasında kendi sıkletinde Sol Kol TR 2. Ligi aldı. Uzun uğraş ve çalışma sonrasında 2018 yılında Kocaeli ilinde TR 1'liği alıp Milli Sporcu olmaya hak kazandı. Bulgaristan'ın Sofya kentinde yapılan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil ederek Avrupa 3.'sü oldu. Şuan da Ülkemizde yapılan Dünya Şampiyonası için Antalya’ya gitti.

Sporcumuz Muhammet Safa Bakan’a Dünya Şampiyonalarında başarılar diliyoruz.

Bakmadan Geçme