Atatürk'e Mektup Yarışmasının Kazananları Belirlendi

Eğitim-İş'in büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 100. yıldönümü nedeniyle düzenlediği mektup yarışmasına yoğun katılım gerçekleşti.

Eğitim-İş’in büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 100. yıldönümü nedeniyle düzenlediği mektup yarışmasına yoğun katılım gerçekleşti.

Yurdun dört bir yanından “Ulusal Bağımsızlığın 100. Yılında Gençliğin Ata’sına Özlemi” konulu yarışma için mektup yazan lise öğrencileri, ülkenin bu karanlık günlerinde bile -tıpkı Atatürk’ün söylediği gibi- gençliğin nasıl da umut olduğunu gösterdi.

ZORLU ELEME SÜRECİ

Yurdun her yerinden ilgi gören yarışmanın eleme süreci de tamamlandı ve ilk 5’e giren öğrenciler belirlendi.

Yüzlerce mektubun değerlendirilmesi ise sendika şubelerinde kurulan komisyonların mektupları elemesi ve elemeden geçen mektupları Genel Merkez’deki ana komisyona göndermeleriyle tamamlandı.

Elemeden geçen tüm mektuplar, ana komisyondaki Gazeteci-Yazar Işık Kansu, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni S. Nurhan Engiz, Eğitim-İş Genel Mali Sekreteri Hüseyin Kara ve Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay tarafından incelendi.

Mektuplar incelenirken; yazım biçimi, duygu, kompozisyonun özgünlüğü, güncellikle bütünleşme oranı gibi birçok unsur göz önüne bulunduruldu.

Komisyon üyelerinin, her bir mektup çok değerli olduğu için elemekte zorlandığı yarışmacılardan ilk 5’e girenler ise şöyle:

 

  1. Irmak AYKUT – Tosçelik Fen Lisesi – İskenderun
  2. Eylül AKIM – Muğla Güzel Sanatlar Lisesi – Muğla
  3. Mehmet Tolga HAKAN – Malatya Fen Lisesi – Malatya
  4. Çilem Çağla ÇAKIRER  - Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi – Giresun
  5. Aslı DAŞ – Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu – Şanlıurfa

 

Türkiye genelinde 1. olan eser sahibi öğrenciye Ata Lira, 2.’ye Ata Yarım Lira, 3.,4. ve 5.’ye  Ata Çeyrek Lira; Genel Merkeze gelen eserlerin sahibi öğrencilere de Nutuk armağan edilecek.

 

Malatya’dan Malatya Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Tolga  HAKAN ‘ın üçüncü olması ilimiz ve sendikamız adına gurur vericidir. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmeni Cemil SONKURT’U tebrik ediyoruz.

                                                                                                                    Hatem DENKTAŞ

                                                                                                                 Eğitim İş Sendikası Malatya Şube başkan

Bakmadan Geçme