Asıltürk,'Aday Olmayacağım'

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk 10 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek 6'ıncı Olağan Kongrede aday olmayacağını açıkladı

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk 10 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek 6’ıncı Olağan Kongrede aday olmayacağını açıklayarak 12 yıllık görev süresini değerlendirdi. Asiltürk şunları dile getirdi: “ Milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi Malatya teşkilatımız, 10 Şubat 2018 günü muhterem Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun da katılımı ile 6’ıncı olağan kongresini gerçekleştirecektir. Bu kongremiz Malatya Kongre Kültür Merkezinde saat 13.00’da yapılacak. 2019 mahalli seçimlerin ve milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi yapılacak kongre sonrası yeni bir kadro olacak. Nasip olursa Saadet Partisi İl teşkilatında 12 yıl görev yaptığım başkanlığı benden daha iyi yapacak bir kardeşimize bırakacağız. Milli görüş çizgisinde bizi temsil edecek bu kongreye bütün Malatyalı kardeşlerimizi bekliyoruz.”

12 YILLIK BİR GÖREV SÜRESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Asiltürk 12 yıllık görev süresini şu şekilde değerlendirdi: “12 yıl uzun bir zaman gerçekten 12 yıl önce verilen bu görevi bitirmek üzereyiz.  Birileri, bizlerin yaptığı açıklamalarda, söylemlerden rahatsız oldu. Kendimizi tatmin edecek bir açıklama da hiçbir zaman yapmadık. Her yaptığımız açıklamada insanların şahsi yönlerine girmeden genel politikalarını eleştiren söylemlerde bulunduk. Bazı yanlış olayların başladığı andan, sonuca ermeden basın açıklamalarımız yarı kaldığı memleketin zarar gördüğü bazı konular oldu. Mesela içme suyu projesinin 30 yıllığına bir finans kuruluşuna kiralanıp 30 yıl boyunca gelirinin o finansa kuruluşuna ödeneceği bir çalışma yapılıyordu. Bunu basın ile paylaştığımız andan itibaren bu proje askıya alındı iptal edildi. Malatya’nın hayrına olan bir işti. Bunlar ile ilgili onlarca konuda fikrimizi söylemeye gayret ettik. Müslüman, Müslüman’ın aynasıdır. İktidar da olanlar, bizlerin yaptığı açıklamalardan çok rahatsız oldu ama biz sevdiğimizden o açıklamaları yaptık. Belki güçlerinden dolayı belki oldukları makamdan dolayı yapılan hataları görmediklerinden, bu hataları görüp yarın zerre kadar hayrın da şerrin de sorulacağı için vebale girmemeleri açısından açıklama yaptık. Bugüne kadar ihale almak için ya da menfaat doğrultusunda açıklama yapıp da daha sonra açıklamayı çekip zerre kadar menfaatin peşinde olmadık.”

BANA VERİLEN GÖREV NE OLURSA YAPARIM

Asiltürk sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Milli Görüş geleneğinde yani Milli Selamet, Milli Nizam Partisi’nde bugüne kadar geçen 5 parti sürecinde hiçbir zaman bugüne kadar aday olunmadı. Yalnızca Adalet Kalkınma Partisinin ayrılma sürecinde bizim genel başkana karşı bir aday çıkmıştı.  Ya da illerde il başkanına karşı. Biz daha önceden yönetimden olan arkadaşlar ile ilçe yönetimleri ile istişare ederiz.  Bu istişare neticesinde bir isim belirleriz. Bu isim genel merkeze gönderilir. Genel merkez o sim üzerinde mutabık kalırsa il başkanıdır. Bunu da kanunlaşması için tabii kongre süreci gereklidir. İl başkan adayı belli ama kongrende önce heyecanı düşüreceği için süreç de böyle olması gerektiği için söylemeyeyim. Bir de siyasetin önünün tıkandığı, siyasilerin önünün tıkandığı, konuştuklarının verilmediği bir ortamda siyaset yapmak kardeşimizin yükü ağır olacak.  Bundan sonra çalışmalarım devam edecek. Bizim emekliğimiz mezarda bitecek milli görüş zihniyeti olarak.   Ben şahsi olarak il başkanlık görevini bırakıyorum ama genel merkezin ya da il başkanımızın bana verdiği görev ne olursa olsun o görevi yapmaya devam edeceğim.”

Bakmadan Geçme