Arguvan Bolu, Kaymakamı da Bolu Beyi Mi?

Veysel FIRAT DES Malatya İl Başkanı

Arguvan Bolu, Sayın Kaymakam da Bolu Beyi değildir. Ancak, Sayın Arguvan kaymakamı, Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesine giderek okul müdürünü kendi odasında ve öğretmenlerin de bulunduğu bir ortamda, masaya yumruk atıp çık dışarı diye bağırarak odadan kovması gösteriyor ki Arguvan’ı Bolu, kendini de Bolu Beyi sanmıştır. Üçüncü sınıf mahalle kabadayılarının davranışlarını kaymakam sıfatıyla bir okul müdürünün odasında, bir okul müdürüne karşı göstermesi Türkiye Cumhuriyeti kaymakamlarının iletişim ve yönetim standartlarına uymamıştır. Kaymakam olarak bir suç unsuru ya da ihmal gördüyseniz her türlü yasal işlem yapma hakkınız vardır ama mahiyetinizdeki memura, bağırma hakaret etme masasına yumruk atarak masayı dağıtıp, şahsı azarlayarak kovma hakkınız asla yoktur. Sayın Kaymakam, Külliye’de yapılan kaymakamlar toplantısına ya katılmadınız ya da katıldınız da cep telefonunuzla uğraşıyordunuz ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tavsiye ve direktiflerinin tam tersine yönetim tarzı sergiliyorsunuz. 

O koltuk kutsal bir koltuktur, onun ağırlığı altında ezilmemek gerekir, o ağırlığı taşmak gerekir. O koltuktan aldığınız gücü maiyetinizdekilere ve yönetim bölgenizdeki insanlara huzur verme, devletin sıcaklığını, şefkatini onlara hissettirmek için kullanmalısınız. O koltuktan aldığınız güçle bir çelik yumruk gibi devletine sadakatle bağlı memurların tepesine değil, devletin milli birliğine ve milli varlığına göz dikenlerin tepesine inmelisiniz.  Türkiye Cumhuriyeti devleti sizden bunu bekler.

O koltuk size mülki amiri olduğunuz Arguvan’da Bağımlılıkla Mücadele eğitimi kapsamındaki bir programda, eğitim veren sağlık personelinin azarlayarak kürsüden indirip eğitimi başlamışken bitirme hakkını vermemektedir. O koltuk size okul müdürünün masasını yumruklama hakkını vermemektedir. O koltuk size memuru fırçalama hakkı de vermemektedir.

Bir kişi sıfatsız bir hiçken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verdiği makam sayesinde güç kazanır, saygınlık kazanır, yaptırım gücü kazanır. Bu Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN için de geçerlidir, en düşük devlet memuru Ahmet Bey için de geçerlidir. Ancak bulunduğunuz makamdan dolayı aldığınız devlet gücünü kendi kişisel arzularınızı gerçekleştirmek, başkalarına karşı güç gösterisinde bulunmak ve egolarınız tatmin etmek için kullanamazsınız. Agresif olabilirsiniz ancak agresifliğinizi devletin koltuğundayken sergileyemezsiniz.

Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak konuyu yetkili makamlara  taşıyacağımızı, nerede ve kim tarafından kime yapılırsa yapılsın öğretmenlerimize ve eğitim paydaşlarımıza uygulanan aşağılama, hakaretlere müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.   

 

Veysel FIRAT

DES Malatya İl Başkanı

Bakmadan Geçme