Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, 'Gençlik Buluşması' kapsamında Arguvanlı gençlerin sorularını yanıtladı.

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, 2014 yılında Arguvan’da göreve geldiklerinde alt yapısından üst yapısına kadar ilçeden çok köy görünümünde bir yer olduğunu belirterek “Asfaltından, kaldırımına, yağmur suyu drenajından, alt yapısına kadar birçok eksiği ile Arguvan’ı  köy görünümünden çıkardık ve  Arguvan adında bir marka yarattık” dedi.

Gençlerden Kızıldaş’ın programına yoğun ilgi

Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde Arguvan Gençlik Buluşması etkinliğine katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Kızıldaş, soruları yanıtladı.

Programa yoğun katılımın Arguvanlıların kendilerine verdikleri değeri bir kez daha gösterdiğini belirten ve gençlere teşekkür eden Kızıldaş “Gösterdiğiniz bu alakaya teşekkür ediyorum. Biz görevde iken siz gençler enerjinizle her zaman bize destek oldunuz. Biz de bu desteğinize layık olmak için hizmetimizle  Arguvan’ı  Türkiye’de konuşulan bir marka haline getirdik” dedi.

“Parayla değil hizmetle markalaştık”

“Bazen güzel bir marka yaratmak için milyonlarca lira para harcanır ama istenilen marka yaratılamaz” diyen Başkan Kızıldaş, “ Bu marka artık Türkiye'nin her tarafında övgüyle konuşuluyor. Bizim Arguvan’da yarattığımız marka çok değerli ve kıymetli. Ama biz hizmetlerimizle Arguvan'ı marka yaptık” dedi.

Gençlerin Arguvan’a ve Başkan Kızıldaş’ın hizmetlerine dair çok yönlü sorularına tek tek cevap veren Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kızıldaş şunları söyledi:

“Arguvan sadece türküleri ile değil bilim insanları ve ozanları ile de anılıyor”

2014 yılında Arguvan Belediyesine geldiğimde belediyemizin  6 tane aracı vardı. Bu araçlardan üç tanesi hurda,yürümüyordu, sokaklarında rüzgâr estiğinde toz bulutu oluşan 13 personeli olan bir belediye devraldım. Bugün geldiğimiz noktada Arguvan’ımız artık 40 tane aracı ve çok sayıda personeliyle hizmet veren bir belediye oldu. 2014 yılında geldiğimizde o adı büyük olan Arguvan'da, özellikle de bilgisayar çağında cenazeler ne yazık ki traktör kasasında taşınıyordu.  Bugün Arguvan çok sayıda iş makinesiyle 49 mahallemize 72 mezramıza eşit şekilde hizmet veren bir belediye yarattık. Bugün Arguvan adından çokça söz edilir oldu. Eskiden Arguvan sadece türküleriyle anılıyordu artık, belediyecilik hizmetleri, bilim insanları ve ozanlarıyla anılıyor.

“Arguvan halkı baskılara ve dayatmalara boyun eğmez”

İlçemizde birçok anket yapıldı. Çıkan sonuçlar bizim de elimizde, açık ara öndeyiz. Çünkü sizler tercihinizi bizden yana kullandınız. Parti meclisi üyeleri de ilçemize gelip vatandaşlarımıza, esnafımıza sorular sordular. Birileri, Arguvan’lıların düşüncelerini hiçe saydılar. Neden? Güç ve yetki bende dediler. ‘ Ben ne dersem o olur’ dediler. Ama şunu unutuyorlar. Arguvan halkı hiç kimsenin baskısına, dayatmasına,  boyun eğmez. Bugün eğmedi, yarın da eğmeyecektir. Arguvanlılar zalimin değil, her zaman mazlumun yanındadır. Arguvanlı demokrattır, Arguvanlı çağdaştır. Arguvanlının gönlü zengindir. Arguvanlı ne yaptığını ne yapacağını bilir. Eğriyi de bilir doğruyu da. Bize atalarımızdan, dedelerimizden, ecdadımızdan şunu öğrendik. Siz doğru durun eğri en son belasını bulur.

 

Sadece belediyecilik  değil istihdam yaratacak hizmetler yaptık

Dünyada artık belediyeciliğin sadece su ve kanalizasyon yapmaktan ibaret olmadığını,  kentin sosyal, kültürel kalkınmasının yanında yaşanabilir bir çevre sunmak gibi hizmetleri de kapsadığına vurgu yapan Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, küçük bir ilçe belediyesi bütçesiyle yapılamayacak şekilde istihdam yaratan, ilçeye katma değer katan bir çok projeyi de hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Kızıldaş bu hizmetleri de şöyle aktardı:

“Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize Dap'tan aldığımız modern makineleri kooperatifimize kazandırdık. Ayrıca hububat eleme tesisini de Ziraat Odası ile birlikte ilçemize kazandırdık. Hububat eleme tesisimizin malzemelerini de yine DAP’tan hibe olarak temin ettik.

Biz göreve geldiğimiz günden bugüne hiç kimseyi kapımızdan geri çevirmedik. Vatandaşlarımız istek ve talepleri yasadışı değilse, kanunlara aykırı değilse mutlaka yerine getirilmiştir. Sunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum ki, taleplerin yüzde 80'i tamamlanmıştır.

Bugün farklı siyasi görüşte ki belediyeler ve ilçeler Arguvan Belediyesinin çalışmalarını kendilerine örnek olarak alıyorlar. İşte bunlardan birisi kooperatifçilik. Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz aracılığı ile  birçok ürün işlenip, satışa sunuluyor.

Biz Arguvan Belediyesine gelene kadar belediyeye ait bir tarlanın olduğunu bilen kimse yoktu. Göreve geldiğimizde gayrimenkullerin listesini istediğimizde önümüze bir sürü liste geldi. Tarlanın nerede olduğunu belirleyecek, ölçüsünü yapacak, yerini tespit edecek ne teknik eleman ne de alet vardı. O dönem bizimle çalışan arkadaşlarımızla tarlaların yerlerini tespit ettik. Başkaları tarafından ekilip biçilen tarlarımızı geri aldık.  Şu an Arguvan Belediyesinin ekilip biçilebilen 700 dönüm arazisi var.

Çiftçilerimizin en temel sorunlarından biri de akaryakıt istasyonuydu. Bu istasyonu da ilçemize kazandırdık.

 Yaptığımız bulgur fabrikasında ambalajlama ve paketleme tesisi ile kendi ektiğimiz ve biçtiğimiz ürünlerin yani sıra üreticilerimizden aldığımız ürünlerin islenmesini ve paketlenmesini sağladık.

Yollarından tozdan geçilmeyen Arguvan'da uluslararası bilim kongreleri yaptık. Sezai Yılmaz ve Temel Yılmaz hocam biz hep vardık ama seninle Arguvan’lı olduk derler. Bunlar küçümsenecek şeyler değiller. Yöneticilik, idarecilik işte budur. Bilim insanlarımızı, doktorlarımızı, hekimlerimizi Arguvan'da buluşturduk.

İlçemizdeki tüm ilkokul ve köy okullarımızdaki tüm ortaokul öğrencilerimize bir öğün beslenme desteği sunuyoruz.”

 

Arguvan Gençlik Buluşması etkinliği yerel sanatçılar Ali Naki Çıplak, Metin Aktaş ve Müslüm Bozkurt tarafından seslendirilen türküler ile sona erdi.

Bakmadan Geçme