Almanya'da Gurbetçi kızın başarısı

Yaklaşık iki sene önce başladığı tekvandoda şimdiye kadar çıktığı 22 maçın 19'unu kazanan Nur Arayan (13), geçen sene beşi Almanya dışında olmak üzere toplam sekiz dereceye imza attıktan sonra, son olarak geçtiğimiz günlerde İspanya'da yapılan turnuvada Avrupa Şampiyonu oldu.

Yaklaşık iki sene önce başladığı tekvandoda şimdiye kadar çıktığı 22 maçın 19’unu kazanan Nur Arayan (13), geçen sene beşi Almanya dışında olmak üzere toplam sekiz dereceye imza attıktan sonra, son olarak geçtiğimiz günlerde İspanya’da yapılan turnuvada Avrupa Şampiyonu oldu.
İki yıl önce başladığı tekvando antrenmanlarında, bu süre içinde çıktığı 22 maçın 19’unu kazanarak, kendisinden sonra gelen iki rakibinin puanlarından daha fazla puana sahip olup, şampiyonaya giden Nur Arayan, son olarak geçtiğimiz günlerde İspanya’da yapılan kulüpler arası tekvando şampiyonasında da şampiyon oldu.
Geçen seneki toplam 8 derecenin ardından gelen Avrupa Şampiyonluğundan sonra hedef büyüten Arayan, “hayalim dünya şampiyonu olmaktı, ama şimdi olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum” dedi.
Turnuva hakkında bilgi veren baba Yaşar Arayan (44), “5 Aralık’ta İspanya’daki turnuvaya 1269 sporcu katıldı. Kızım U15 yani 12-14 yaş arasındaki grupta 12 sporcu ile birlikte mücadele etti. 2017’de Macaristan’ın başkenti Budapeşte’  de Avrupa şampiyonu olmuştu. Geçen sene beş uluslararası turnuvanın ikisinde şampiyon, birinde ikincilik, ikisinde üçüncülük aldı.
HER GÜN ANTRENMAN İÇİN 220 KM YOL GİDİYOR
Tekvandoya 2015 yılının Haziran’ ında başladı. Haftada 5 kere 110 km gidiş, 110 km geliş olarak antrenmana gidiyor. Saat 5,5 da başlıyor 8’e kadar antrenmana gidiyor. Okulda yazılı veya sözlüsü olduğu zaman, haftada 3’e inebiliyor. Realschule 8. sınıfta okuyor. İkinci siyah kuşağını aldı. Çocuklarda bu kuşağa PON deniyor, 15 yaşından sonraki DAN kuşağına tekabül ediyor, otomatik olarak ismi DAN oluyor.
Dersleri iyi, hiç sınıfta kalmadı. Kötü notu da yok. Sırtında büyük yük var. Geçen sene 14. yaşındaki, iki yaş büyük rakiplerini yendi, Almanya adına Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ de şampiyon oldu. Finalde Rusya’ yı, bu sene finalde Ukrayna’yı yendi. Geçen sene Bayern eyaletinin birinciliği dahil olmak üzere beşi yurt dışında olmak üzere 8 derecesi oldu.

ÇITAYI BÜYÜTTÜ
Tabii ki, bu sonuçlar bizi mutlu ediyor. Tekvandoya başlarken kendisine dört hedefi vardi. Eyalet, Almanya, Türkiye, dünya şampiyonluğu koymuştu. Şimdi iki senede bu kadar şampiyonluk gelince, çıtayı yükseltti ve olimpiyat şampiyonluğunu hedefe koydu.
Geçen sene dünya şampiyonası için Mısır’a gitme hakkını elde etmişti, ama güvenlik gerekçesiyle Almanya milli takımı Mısır’a gitmeyince, katılamadı.
SON ŞAMPİYONA SPONSORU VATAN MARKET
Kulübü sağolsun ve sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bize son turnuvada yaşadığımız şehirdeki Vatanmarket sahibi Mehmet Ali Solak Bey sponsor oldu ve bundan sonra da destek sözü verdi. Sadece aylık 400-500 Euro benzin parası ödüyoruz. Turnuva masrafları da cabası. Bu konuda kulübüne ve federasyon başkanı Musa Çiçek’e de teşekkür ediyoruz.” şeklinde bilgi verdi.
“BAŞARIMI HIZIMA BORÇLUYUM”
Şampiyon olmak güzel bir duygu. Başarımı anne babamın ve tabii kulübümün de desteğine borçluyum. Bir de çok hızlıyım. Sanırım en çok buna borçluyum. Seneye Avustralya’daki dünya şampiyonasında birinci olmak istiyorum. Bu sporu yapmak isteyen gençlere tavsiyem çok antreman yapsınlar. Ben tekvandoyu seviyorum. Kendilerine inansınlar ve güvensinler.
Memleketim Giresun’a en son yazın gittim. Bir gün memleketimin bayrağı için de ringe çıkmak isterim. Kim memleketi için mücadele etmek istemez ki?” şeklinde duygularını ifade etti.
Nur Arayan İspanya’dan şampiyon olarak döndü.
.

Bakmadan Geçme