Akdağ, 'Toplumu Kucaklayıcı Anlayışınızı Çok Değerli Buluyorum'

BAŞKAN GÜRKAN, BİLİM IŞIĞINDA BİRLİK DERNEĞİ YÖNETİMİ İLE BİRARAYA GELDİ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Bilim Işığında Birlik Derneği Başkanı Zeki Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, istişarede bulundu. Akdağ, Başkan Gürkan’ın toplumu kucaklayıcı bir yapısı olduğunu belirterek, “Sizin bu anlayışınızı ben çok önemsiyorum ve çok değerli buluyorum” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Bilim Işığında Birlik Derneği Başkanı Zeki Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile istişarede bulundu. Burada konuşan Bilim Işığında Birlik Derneği Başkanı Zeki Akdağ, dernekleri hakkında bilgiler vererek, “Derneğimizin ve kurumumuzun adı Bilimin ışığında birliktir. Burada bundan 12 yıl önce bir araya geldiğimizde, bir araya geldiğimiz insanların çoğu kavi aşiretinden insanlar idi. Ve doğal olarak bu arkadaşlarımız bizim derneğimizin adı kavi olsun dediler. Ben kendim şahsen aşiret temelinde, il temelinde, bölge temelinde, etnik temelinde, mezhep ve dinsel temelinde  örgütlenmeleri sağlam görmediğim ve toplumların geleceğini bunlarda görmediğim için hayır dedim. Sevgili canlar dedim, bizim oluşumumuzun adı bilimin ışığında birlik olsun ki, bilim ve birlik toplumları ezelden ebede götüren iki temel faktördür. Ve ikisi bir arada olduğu zaman o toplumların sırtı yere gelmez. Bunlardan bir tanesi eksik  olduğu zaman, o toplumlar yıkılmaya ve yok olmaya mahkumdurlar.Cengiz Han İmparatorluğu ve Endülüs Emevilerini örnek verdim. Bir taraftan birlik ve ama bilim yok, Cengiz Han İmparataorluğu yok oldu. Endülüs Emevileri ise çağdaşları içerisinde, bilimde, teknikte, sanatta, edebiyatta, birinci olmalarına rağmen, çağdaşların hepsinden ileri olmalarına rağmen bunlar 23 parçaya bölündükleri için, yani bilim ve birlik olmadıkları için tek tek yok oldular. Ve ben Malatya'da genellikle bütün dernekler veya kurumsallaşmalar, memleketine göre temelli ve isimli olduğu için ben hayır dedim ve bizim kurumumuzun adı bilimin ışığında birlik olsun” diyerek, bilim ve ilimin önemine dikkat çekti.

 

Akdağ, Başkan Gürkan’ın toplumu kucaklayan bir yapısı olduğunu belirterek, “Bizler sizlerin ne kadar değer ürettiğinizi biliyoruz. Teknik olarak, bir belediye başkanı olarak, sorumluluğunuz altında olan bölgede yapmış olduğunuz hizmetler gözönünde. Bunu bütün Malatya halkı görüyor, biliyor ve takdir ediyor. Ama bundan da önemlisi sizin kucaklayıcı, toplumun tümünü bağrına basıcı anlayışınızdır. Sizin bu anlayışınızı ben çok önemsiyorum ve çok değerli, anlamlı buluyorum” diye konuştu.

 

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ise, Malatya’da sağlanan güzel birlikteliğin olduğunu belirterek, “Allah, birliğimizi beraberliğimiz bozmasın. İçimize fesat, nifak sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Bilimin ışığında birlik. Güzel bir isim. Böyle bir dernekte bulunmak hakikaten bilimin, ilimin olduğu yerde, güven vardır,  huzur vardır. Hem birliğimizi olacak, hem ilim ve birlik olacak. Zeki bey çok güzel bir örnek verdi. Endülüs’te birlik yoktu.  ‘teknoloji vardı, sadece tek ayağı ile teknoloji bir şey ifade etmez’ dedi. Diğer taraftan da Cengiz Han’dan da bilim yoktu, oda payidar olamadı. Dolayısıyla biz birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi, ilimin, bilimin ışığında ve insanlığın ortak değerler üzerinde götürmek zorundayız. Biz diyoruz ki Yunus felsefesi ile büyüdük. ‘Yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ diyoruz. Allah bize güzel bir şey nasip etti. Burada ben nefsimi öne çıkarmak gibi bir duygu içerisinde değilim. Tevazu insanı yüceltir, nezaket insanı yüceltir, kibarlık, zerafet insanı yüceltir. Zerafet ve  tevazu zafiyet olarak da algılanmaması lazım. Gerçekten de Malatya'ya Cenab-ı Allah bir rahmet bağışladı diye düşünüyorum. Malatya'da birlik, beraberlik, hangi görüşe mensup olursa olsun, hangi düşünceye mensup olursa olsun, hangi mezhep, hangi inanca mensup olursa olsun, bir birliktelik oluşmuş. Malatya düşüncesi adı altında Malatya'yı daha ileri safhalara taşıma anlamında bir birliktelik oluşmuş. Ben buna şükrediyorum. Ve bizim şahsımızda böyle bir birlikteliğin oluşmasında da onur duyuyorum ve gurur duyuyorum. Ama benlik içerisinde olmadığımı ifade edeyim. Ayrıca bizim üzerimize düşülen ve bu teveccühün bizim üzerimizde zuhur etmesinde de yükümlülüğümüzün ve sorumluluğumuzun kat be kat arttığını bilinci içerisindeyiz. Biz adil olmayı, adaletli olmayı, şeffaf olmayı, berrak olmayı, toplumun her kesimini bir arada görmeyi, hizmet ederken de sadece günün insanlarına değil, dünün insanlarına da,  bugünün ve yarının insanlarına da hizmet edecek bir duygu içerisinde bir sorumluluk anlayışı içerisinde olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

Bakmadan Geçme