Akademisyenlerimizin projelerinin takipçisi bizzat ben olacağım

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan akademik ve idari personelle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Karabulut, üniversite olarak topluma karşı önemli görev ve sorumlulukları olduğunu belirterek, “Toplumumuz artık üniversitelerimizin üretmiş olduğu projelerden faydalansın. Bilimsel ve akademik çalışmaları her alanda üretime ve ürüne çevirmeliyiz. Akademisyenlerimizden proje istiyorum. Projeleri hayata geçirelim. Kendi öz kaynaklarımızı kendimiz üretelim.  Her alanda yapılabilecek proje var. Rektör olarak her türlü projeyi, her türlü çalışmayı bizzat kendim takip edeceğim.  İlçelerimizde panel ve konferanslar yapalım. Burada hem öğrencilerimiz yararlansın, hem de ilçedeki vatandaşlarımız yararlansın. İlçelerimizdeki bu eksikliği Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak biz gidereceğiz. Sevgi, saygı ve iletişimle üniversitemizin akademik ve idari personelinin her zaman yanında olacağım.” dedi.

İlçelerde en önemli sorunun öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Önce bir anne, sonra bir rektör olarak, anne ve babaların bize emaneti olan çocuklarımı, öğrencilerimi sokakta bırakmam, onları perişan ettirmem. Rektör olarak öğrencilerimin daha rahat ve huzurlu bir eğitim görebilmeleri için her türlü imkanı seferber edeceğim.” ifadelerini kaydetti.

Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’na ilçeye kazandıran Erman Ilıcak ve ailesine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, okulun laboratuvarlarında inceleme yaparak öğrencilerle de sohbet etti.  Öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını ve projeler üzerinde yoğunlaşmalarını isteyen Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Öğrencilerimin mezuniyet sonrasında iş bulabilmeleri ve istihdam olmaları içinde destek olacağım.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser’i ziyaret ederek, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu ile ilgili çalışmalarda verilen destek için teşekkür ederken, yapılacak yeni çalışmalarda da destek istedi. Darende Belediye Başkanı Eser, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’nun her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, ilçedeki Somuncubaba Külliyesi’ne de ziyaret etti.

Bakmadan Geçme