Ağbaba, Yanan tüm Türkiye'dir,Mağdur Olan Tüm İnsanlıktır

BUGÜN SİVASTAYIZ, 5 TEMMUZDA BAŞBAĞLAR'DA OLACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki milletvekillerinden oluşan heyet  25. Yılında Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınları andılar. Anmada konuşan Ağbaba, “ Bizler insan haklarına, barışa, demokrasiye inanan insanlar, bu acının unutulmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün 2 Temmuz Sivas’tayız, 5 Temmuz'da Başbağlar'da olacağız” dedi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 aydın İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binası önünde düzenlenen programda anıldı. CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, Yüksel Mansur Kılıç, Kadim Durmaz, Servet Ünsal, Mustafa Tuncer, Özgür Karabat ve Ulaş Karasu’dan oluşan milletvekili heyeti Sivas’ta düzenlenen anma etkinliğine katıldılar.

Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  gerçek suçlular hesap vermediği sürece yüreklerde yanan ateşlerin sönmeyeceğini dile getirerek, "25 yıldan beri insan olan herkesin yüreği yanıyor, bu acıyı yaşıyor. Sivas katliamının gerçek suçluları hesap vermediği sürece o yüreklerde yanan ateşler sönmeyecek. Hesap verilmediği gibi maalesef bu cinayeti işleyen katillerin mağdur gösterilmeye çalışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Mağdur varsa burada yanan çocuklarımızdır. 18 yaşında, 20 yaşında yanan ailelerdir. Yanan, Türkiye'dir. Bu olayın mağduru bütün insanlıktır, bütün Türkiye'dir. Bizler insan haklarına, barışa, demokrasiye inanan insanlar, bu acının unutulmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu olayla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne onlarca önerge verdik aydınlanması için. Bu mücadele bundan sonra devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak bu yaşanan acının arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Maalesef Türkiye her gün yeni katliamları yaşıyor. Dün Suruç'ta yaşandı bir katliam, dün Ankara Gar Meydanı'nda yaşandı, Merasim Sokak'ta yaşandı. Beşiktaş Meydanı'nda yaşandı. Kayseri'de yaşandı katliamlar. Bu katliamlarla yüzleşmediğimiz ve hesaplaşmadığımız sürece ve bu katliamların arkasındaki güçleri bulmadığımız sürece bu yaralar kapanmaz. Biz cinayetleri, katliamları kim yaparsa yapsın onların karşısındayız. Bugün 2 Temmuz, 5 Temmuzda Başbağlar'da olacağız. Bizim için katliamların, katillerin hiçbir farkı yok. Merasim Sokak'ın, Beşiktaş'ın, 10 Ekim'in, Suruç'un katilleri ile Sivas'ın katilleri arasında hiçbir fark yok. Bütün katliamları kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme