Ağbaba Malatya Kitap Fuarını Eleştirdi

ENSAR KONFERANS VERSİN, DİLİPAK KİTAP İMZALASIN ADI FUAR OLSUN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarının ‘tektipçi’ anlayışın son örneği olduğunu belirterek “Fuarda farklı düşünceden yayın da yok, yazar da yok. Ramazan ayında dini kitap fuarı düzenlemelerine gerek kalmadı” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 28 Nisan tarihinde açılan  7. Anadolu Kitap Fuarı Malatyalıların hayal kırıklığı yaşamasına sebep oldu. Kitap fuarının içeriği, yayınevlerinin ve yazarların seçimi, bazı yazarlara boykot uygulanması tepkileri de beraberinde getirdi.

TEKTİPÇİ ANLAYIŞIN KİTAP FUARI

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kitap fuarlarının amacının özelikle çocuklar ve gençlerin ufkunu açmak, yayınevleri ve yazarlarla okuyucuları buluşmak, nihayetinde okuma yazma oranı düşük olan ülkemizde insanları okumaya yönlendirmek içindir ve desteklenmelidir. Ancak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı, son yıllarda amacının dışında bir yol almakta, tektipçi anlayışın tüm unsurlarını içinde barındırmaktadır” dedi.

ATATÜRK DÖNEMİNDE VATANDAŞA EROİN DAĞITILDIĞINI SÖYLEYEN KONFERANS VERİYOR

‘Ah Kudüs’ ana temalı kitap fuarında ‘Ümmet nasıl ayağa kalkar?’ , ‘Abdulhamit’in kurtlarla dansı’ ‘Ümmet ve sünnet’, ‘İslam’da aile hayatı ve eşlerin görevi’ ve benzeri konuların ele alındığı konferanslar ve söyleşilerin düzenlenmesi , ‘Atatürk zamanında, vatandaşa eroin satılıyordu hem de reklam yapılarak.. ‘Bira anne sütü kadar değerli’ idi. Millet askeri de tiryaki yapıldı. Cumhuriyet meyhanesini hatırlayın” diyen Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’a konferans verdirilmesi , 45 erkek çocuğa tecavüz olayıyla uzun süre gündemde kalan ve olayın üstü örtülmeye çalışılan Ensar Vakfı, Meşale, TÜGVA, İlim Yayma Erkek Yurdu gibi STK’larla işbirliğinde söyleşiler gerçekleştirilmesi kitap fuarının Malatyalılara kitap sevdirmekten çok siyasi mesajlar amacıyla açıldığının kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR ZATEN TÜM DİNİ KİTAPLARINI ALDILAR

Başvuru yapmalarına rağmen bazı yazarların aykırı bulunup fuara çağrılmadığı gerçeğinden hareketle fuarın AKP’nin şov alanına dönüştürülmesinin kabul edilemeyeceğini kaydeden Ağbaba, “Kitap fuarının amacı dışında kullanılması ilerleyen süreçte değerinin iyice yitirmesine sebep olacaktır. Malatya Büyükşehir Belediyesi 15 gün sonra Ramazan Ayında bir de dini yayınlar fuarı açmasın. Zaten insanlar tüm dini kitaplarını bu fuarda aldılar” dedi.

Bakmadan Geçme