Ağbaba Akçadağ'da Sert Çıktı

BU REKLAMLARI SEN CEBİNDEN Mİ YAPTIRIYORSUN KARDEŞİM?

Ağbaba’dan çarpıcı açıklamalar; “Erdoğan mitingi için taşımalı okullar tatil edildi, servis araçları mitinge insan taşıdı.Belediyelerde TYP kapsamında çalışan işçiler mitinge gitmezler ise işten çıkarılmakla tehdit edildi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitingi ile ilgili gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Miting alanının çok görülmesi için taşıma yapıldığını, MOTAŞ’ın saat 14.00 den itibaren ücretsiz taşıma yaptığını belirterek, “Hadi bakalım MOTAŞ, yarın da bizim  mitingimiz var. Bizim için de ücretsiz taşıma yap da görelim”

CHP Milletvekili adayları Veli Ağbaba, Hulisi Porgalı,Soner Gökçe, Berna Karadaş ve Emin Dönmez Akçadağ’da esnaf odası temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar ile bir araya geldiler.

BİR CUMHURBAŞKANI BUNDAN NEDEN RAHATSIZLIK DUYAR Kİ?

Akçadağ meydanında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Malatya’da bir miting yaptı. Mitingin konuşmasının başında diyor ki, birileri “Malatyaspor Ortak Paydamız” pankartı asmış. Bundan da rahatsız olmuş. Benim birkaç tane böyle sloganım, afişim var. Bir Cumhurbaşkanı bundan niye rahatsız olur? Veli Ağbaba’nın yazmış olduğu “Malatyaspor Ortak Paydamız’dan rahatsız olmuş. Ortak paydanın anlamı şu, sağcı solcu, Akçadağlı Hekimhanlı, CHP’linin de, AKP’linin de, MHP’linin de, İyi Partilinin de, Saadetlinin de Malatyasporu. Bundan niye rahatsızlık duyuyorsun?”dedi.

İYİ Kİ ARSLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ DE BİZ YAPTIK DEMEDİ

Ağbaba Erdoğan’ın ‘mitingde İnönü Üniversitesi’ni biz yaptık’ demesini de eleştirerek  “1975’te kurulan üniversiteyi biz yaptık diyor. İyi ki Battalgazi’deki 794 yıllık Ulu Cami’yi, 381 yıllık Kervansaray’ı, 5500 yıllık Arslantepe Höyüğü’nü biz yaptık demedi. Yaptığın bir şey varsa gel Akçadağ’da göster. İnsan bakınca utanıyor çamur içinde her yer. Avrasya Tüneli’ni konuşanlar, duble yolları anlatanlar, Akçadağ’ın halini konuşmuyor; kışın çamur, yazın toz. Gel bunu yap” ifadelerini kullandı.

BU REKLAMLARI SEN CEBİNDEN Mİ YAPTIRIYORSUN KARDEŞİM?

Malatya’daki bütün taşımalı okullar tatil edildiğini , araçlarla mitinge insan taşındığını belirten Ağbaba, , “Okul servislerinin tamamı miting için kullanıldı.Ayrıca Toplum Yararına Çalışma kapsamındaki asgari ücretli fakir fukara işçilere, “en az üç kişi getireceksin” denerek baskı yapıldı. Asgari ücretli işçilere ‘eğer üç kişi getirmezsen seni işten atarım’ dediler. Bununla da yetinmediler, mülteci kampındaki tüm Suriyelileri mitinge zorla getirdiler. Valisi, kaymakamı, emniyeti, bütün kurumları miting için çalıştı. MOTAŞ saat ikiden sonra otobüsleri ücretsiz yaptı. Hadi bakalım MOTAŞ, yarın da bizim için yap. Yarın da bizim mitingimiz var, Muharrem İnce yarın Malatya’ya geliyor. Yarın da bizim için ücretsiz yap da görelim. Birkaç çağrıyı yapmak istiyorum ve Akçadağ’ın meydanından Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Bu afişleri sen cebinden mi yaptırıyorsun kardeşim? En az 2 milyonluk Erdoğan’ın miting afişlerini yaptırdın. O paralar CHP’li, Saadetli, İyi Partili, HDP’li herkesin cebinden çıkıyor. Bu para hırsızlıktır, sana haram olsun! İddia ile söylüyorum, bizim paramızla gazete ilanları veriliyor, milletvekili afişleri yapılıyor, kentin bütün meydanları süsleniyor. Böyle belediye başkanlığı olur mu?”şeklinde konuştu.

TESK BAŞKANI, TOBB BAŞKANI MALATYA’NIN İRADESİNE İPOTEK KOYMAK İSTİYOR

“Vesayet diyorlar, Malatya siyaseti üzerinde yeni bir vesayet kuruluyor. Hani FETÖ ile cemaatle mücadele diyorlar ya, şimdi Malatya siyasetini yeni bir cemaat, yeni bir yapı idare ediyor” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Büyükşehir Belediyesini bu yapı idare ediyor. Ne kadar ihale varsa, onlardan habersiz alma şansınız yok. O gruptan bağımsız kimsenin Milletvekili, belediye başkan yardımcısı olma şansı yok. Bu vesayete gelin ‘hayır’ diyelim. Malatya’yı oy verenler değil, Malatya’yı belli bir cemaat yönetiyor. Buna dur diyelim. Yeni bir vesayet daha var, o da Ankara’dan geldi. Birkaç günden beri TESK’in Başkanı ve TOBB’un Başkanı Malatya’da çalışıyor. Para harcıyorlar, iftar veriliyor. TESK’in, TOBB’un imkânları Malatyalılardan oy almak için kullanılıyor. Malatya üzerinde Ankara’dan gelen bir vesayet var. Onların Malatya siyasetinde yeri yok, Malatya’ya emekleri yok, Malatya’ya bir katkıları yok. Ama TESK ve TOBB Başkanları gelmiş Malatya’nın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Buna da ‘hayır’ diyoruz. Dün akşam binlerce kişiye iftar yemeği verdiler. Gel yarın bize de iftar yemeği verdiler. Babanın parası mı? İddiayla söylüyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı cebimizden hırsızlık yapıyor. Fakirin fukaranın yiyecek ekmeği yok, içecek çayı yok. Kimse kimseye selam vermiyor, aman kahvede çay ısmarlamak zorunda kalırım diye, Büyükşehir Belediyesi gitmiş halkın parasıyla AKP afişi yaptırıyor. Kimisi Ankara’dan gelip aday belirliyor, kimisi cemaatle Malatya’yı yönetmeye çalışıyor. Buna hep beraber hayır demeliyiz.”dedi.

Bakmadan Geçme