Ağbaba, 'Adalet Yürüyüşü AK Parti'nin Kimyasını Bozdu'

'HALKI PROVOKE EDİYORLAR, SUÇ İŞLİYORLAR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Yürüyüşü’nü gerçekleştirenleri  ‘Terörist’ olarak niteleyen açıklamalara sert tepki gösterdi.  Halkı provoke edenlerin  yaşanılacak tatsızlıkların sorumlusu olacağını belirten Ağbaba, rol kapma telaşı içindekilerin Adalet Yürüyüşü’ne çamur attıklarını belirtti.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin  “Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değil” şeklindeki açıklamasına toplumun tüm kesimlerinden tepkiler devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamayla Bakan Tüfenkçi’nin konuşmasının son derece talihsiz bir açıklama olduğunu belirterek “Dünyanın en barışçıl eylemini gerçekleştirenlere 'terörist' yaftası yapıştırmak bir siyasetçiye, bir bakana, bir Malatyalıya yakışmaz” dedi.

 

Dünya'nın gündemine oturan  Adalet Yürüyüşü’nün AKP’nin kimyasını bozduğunu belirten Ağbaba, “Biz adalet için, demokrasi için, bu ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşın mutluluğu  için 2 Haftadır yollardayız. Türkiye’de en az güvenilen  kurumların başına adalet gelmiş durumda. Yargı siyasetin arka bahçesi haline getirilmiş durumda. Güç sarhoşluğu ile hareket edenler, Türkiye’nin en önemli değerlerini, kurumlarını tanınmaz hale getirdiler. Bundan AKP Tabanı da oldukça rahatsız. İşte biz,  haksızlıkları, hukuksuzlukları gündeme getirmek,  adaleti tekrar herkese eşit yaklaşan,  tarafsız ve bağımsız hale getirmek için yürüyoruz. Bundan AKP’nin yöneticileri neden rahatsız oluyorlar merak ediyoruz.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı, Başbakan, AKP’nin bakanları tarafından adalet yürüyüşü için sistemli bir şekilde karalama kampanyası yürütüldüğünü belirten Ağbaba, her gün sıraya koymuşlar gibi bir kişi açıklamasını Adalet Yürüyüşü’ne ayırıyor. Tüm Dünyanın takdirle karşıladığı yürüyüşümüze çamur atmaya çalışıyor. Son açıklama aynı şehirde siyaset yaptığımız Gümrük ve Ticaret Bakanından geldi. Sayın Tüfenkçi  “Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değil”demiş. Defalarca söyledik bir kez daha söyleyelim .Yanımızda  hiçbir terörist yok. Olmadı, olamaz. Biz teröristlerin suikastından son anda kurtulan bir liderin önderliğinde hak, hukuk, adalet için yürüyoruz. Halkı provoke edenler, yaşanılacak tatsızlıkların sorumlusudur; açıkça suç işlemektedirler. Bundan sonra yapılacak açıklamalarda bu hassasiyetin dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme