Ağbaba, 'Akp'nin Vizyonu : Sıbyan Mektebi Özentisi'

DİN DERSİ ALMAK İSTEMEYEN ÇOCUKLARA KORİDORDA DERS VERİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanının açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonunu eleştirerek, “Müftülüğün görevlendirdiği, formasyonu olmayan kişiler 4 yaşındaki çocuklara eğitim veriyor, beyler 2023 vizyonundan bahsediyor. Vizyonları sıbyan mekteplerinin ötesine gitmiyor” dedi.

MİLLİ EĞİTİMİ, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEĞİL BAŞKA KURUM VE KİŞİLER YAPIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, aralarında seçim bölgesi Malatya’nın da olduğu pek çok şehirde 4-5 yaşındaki anaokulu öğrencilerine, nerede, kimler tarafından seçildiği belli olmayan, öğretmen olmayan kişiler tarafından haftanın 5 günü din eğitimi verildiğini belirterek, “Formasyon eğitimi almamış, 4—5 yaşındaki çocukların eğitiminden anlamayan bu kişiler minik bedenlere nasıl eğitim veriyorlar anlamak mümkün değil. Yapılan protokolle eğitim programının Diyanet İşleri Başkanlığı müfredatına uygun yapılacağı, kullanılacak materyal ve etkinliklerin hazırlanması, öğretim programlarının uygulanması ve ‘denetimi’nin müftülükler tarafından yapılacağı belirtiliyor. Milli Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı değil,başka kurumlar ve kişiler yapıyor.Nereden geldiği bilinmeyen, eğitimci olmayan kişiler eğitim veriyor” dedi.

KORİDORDA VEYA MUTFAKTA EĞİTİM

Malatya’da anaokullarından bazılarının  kayıt yaptırırken velilere din eğitimi verileceğinin söylemediğini, okullar açıldıktan birkaç hafta geçtikten sonra velilere gönderilen yazıda bu eğitimin istenip istenmediğinin sorulduğunu kaydeden Ağbaba, “Pek çok okul din dersi verileceğini kayıt esnasında velilere söylemiyor. Veliler bir süre sonra dayatmayla karşı karşıya bırakılıyor. Bazı anaokullarında din dersi almayan öğrenciler ‘sınıflar yetersiz’ denilerek koridorda veya mutfakta kendi derslerini görmek zorunda bırakılıyor. Her gün velilerden çok sayıda telefon aldığını kaydeden Ağbaba, “Pek çok veli, çocuklarının arkadaşlarından ayrıldıkları için gözyaşlarıyla eve geldiğini, öğretmenlerin baskı uygulanmasından, öğrenci arkadaşlarının dışlamasından dolayı tedirginlik duyduklarını belirtiyorlar.”ifadelerini kullandı.

BAKANLAR DEĞİŞİYOR, ZİHNİYET DEĞİŞMİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda bilimsel ve Laik eğitim değil, dünyanın terk ettiği bir sistem dayatılıyor. Çeşitli dini vakıf,cemaat ve derneklerle yapmış olduğu işbirliği protokolleri imzalaması bakanların değişmesine rağmen zihniyetlerin değişmediğinin göstergesidir. Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyuna hangi vizyon belgesini açıklarsa açıklasın, o belgede ne kadar süslü cümle olursa olsun minik bedenler bilimsel ve çağdaş eğitimin çok gerisinde yetiştiriliyor” dedi.

Bakmadan Geçme