Afrin Zaferi Çanakkale Şehitlerine Hediye Olsun

Veysel FIRAT DES Malatya İl Başkanı

Demokrat Eğitimciler Sendikası Olarak Afrin Zaferi’ni milletimize armağan eden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve bu kararı alan, iradesini ortaya koyan hükümetimize, hükümetin kararlarını destekleyen siyasi partimize şükranlarımızı sunarak, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılında şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bıraktıkları emanetin emin ellerde olduğunu tüm dünyaya ilan ediyoruz.

            Millet olarak yedi düvele karşı yüz yıllardır verdiğimiz var olma ve dünyaya nizam verme savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, Afrin’den gelen zafer haberleriyle Türk milletinin yüzünü güldüren Ordumuzu saygıyla selamlıyoruz. Çanakkale’de, yenilmez denilen demir yığınlarını denize gömen Çanakkale kahramanlarının torunları da, 18 Mart 2018 de onların torunlarını Afrin’e gömmüştür. Ülkemizi kuşatmak ve işgale hazırlamak için düşünülen terör koridorunu başlarına geçirerek, satılık insanlarla iş tutanların satılıklardan farklarının olmadığını onlara göstermişlerdir. Cesaretleri olmadığı için gerçek yüzünü gösteremeyen ABD ve NATO, SDG/PKK/YPG ve DEAŞ maskeleriyle Türk Ordusu karşısında hezimete uğramışlardır. Onlar, uyuyan devi uyandırarak hayatlarının hatasını yaptıklarını anlamışlardır.

AFRİN’DE KALICI OLMADIKÇA ZAFER NETİCELENMEZ

Afrin’de kalıcı olmadıktan sonra zafer tam olarak sağlanmış olmayacaktır. Biz orada kalmalıyız ve Cerablus’ta olduğu gibi devlet teşkilatlarımızı kurup devlet hizmetlerini yerine getirmeye başlamalıyız. Zaten izlenen politikalar ve Mehmetçiğin sahadaki uygulamaları bunları göstermektedir. Bizim kültürümüzde şehit verdiğimiz yeri terk etmek yoktur. Her zaman kalıcı olmayı düşündüğümüz için aynı savaş kurallarını uyguladık ve kalıcı olduk. Bundan dolayı da fethettiğimiz yerlerdeki halk ordumuza karşı direnmemişlerdir. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtlarında Türk savaş kurallarından vaz geçilmemiştir. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara, yaralı düşman askerlerine, aman dileyene ve din adamlarına dokunulmamıştır. İşkence ve toplu katliam yapılmamıştır. Hiçbir zaman dini ve kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar ile kamu yararına faaliyet gösteren tesisler ordumuzun hedefleri arasında olmamıştır. Sivillerin hayatı, çevre, tarihi eserler ve dini yapılar Türk Ordusu’nun dokunulmazları olmuştur. Dünya üzerinde böylesine kutsal bir ordu yoktur. İşte biz bu ordu ile plaka sayımızı artırmaya devam edeceğiz.

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Çanakkale şehitlerimizi minnetle anıyor Afrin Zaferi’ni bizlere yaşatan ordumuza Allah’tan nice zaferler nasip etmesini diliyoruz.  

Veysel FIRAT

DES Malatya İl Başkanı

Bakmadan Geçme