Adalet Yürüyüşü Başladı

AĞBABA, ADALET ARAYAN HERKESİ YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ.

CHP, Ankara’dan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü başlattı. Yürüyüş öncesi konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bıçak kemiğe dayandı artık yeter” derken, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Bu yürüyüş Türkiyenin adaleti için, Demokrasisi için, barışı için olacak.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu'nun 'MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması' davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına tepki olarak Ankara'dan İstanbul'a yapacağı yürüyüşü başlattı.

Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Biz Türkiye'de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için hep beraber mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşün bir siyasi partiyle ilgisi yok. Adalet, adalet, adalet. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da  onbinlerce kişinin katıldığı Adalet Yürüyüşü öncesi  yaptığı açıklamada, "Bugün bütün Türkiye'yi Dünyaya duyuracağımız adalet arayışımızı Güven Parkta başlatıyoruz.Genel Başkanımızın önderliğinde bir uzun Türkiye yürüyüşü, bir adalet yürüyüşü başlatıyoruz.Bu adalet yürüyüşümüze herkesi ortak olmaya çağırıyoruz. Hem Hayır veren tüm bileşenleri hem Türkiye’de demokrasi, adalet arayışı olan herkesi bu yürüyüşte bizlere ortak olamaya davet ediyoruz.Bu yürüyüş Türkiye’nin adaleti için, Demokrasisi için, barışı için olacak”ifadelerini kullandı.

Ağbaba, beraberinde çok sayıda milletvekiliyle birlikte yürüyüşün başlayacağı  Güvenpark’a giderek incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sabahın erken saatlerinde tekrar Güvenpark’a giderek yürüyüş ile ilgili son hazırlıkları yerinde inceledi.

Öte yandan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve partililerin  Ankara'dan İstanbul'a yapacağı yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor. Yol güzergahında CHP'lilerin kurduğu çadırlarda konaklayacak Kılıçdaroğlu, günde 18-20 km yürümesi planlanıyor.

Bakmadan Geçme