81 İlden Gelen Muhtarlar Sivas'a Hayran Kaldı...

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 42. İstişare Toplantısı Sivas'ta gerçekleştirildi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 42. İstişare Toplantısı Sivas'ta gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından Sivas'a gelen muhtarlar, şehirdeki tarihi yerleri ve belediye tarafından gerçekleştirilen projeleri de yerinde inceledi.

 

İl dışından gelen 110 muhtar üç otobüsle Belediye Başkan Yardımcılarının mihmandarlığında; Karşıyaka Mesire Alanı, Kardeşler Ormanı Macera Parkı, Paşabahçe Mesire Alanı, Yamaç Evleri, Aqua Park Yaşam ve Spor Merkezi, Araç Kiralama Merkezi, Mevlana Tüneli, Sokak Hayvanları Yaşam Rehabilitasyon Merkezi, Hayvan Oteli ve Yukarı Tekke mezarlık alanı ile Ayyıldız Cami projesini yerinde inceledi.

 

Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinden bilgi alan muhtarlar, Sivas'ta Belediye eliyle hayata geçirilen projelere hayran kaldı.

 

Sivas'ın tarihi dokusu karşısında büyülendiklerini kaydeden muhtarlar, “Özellikle Belediye Başkanımızın gerçekleştirdiği projeler gerçekten çok başarılı. Sivaslıların Sami Başkanın kıymetini bilmesi lazım… Bizler Türkiye'nin dört bir yanından buraya geldik.  'Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine hiç olmaz' derler ya biz bunu mezarlık alanında gördük. Çok güzel bir mezarlık alanı oluşturulmuş.” gibi ifadeler kullanarak Sivas’a hayranlıklarını dile getirdiler.

 

Üç yıl önceki Sivas programını Kayserili bir muhtar ise; “Üç sene önce Sami başkanımız bize bir sunum yapmıştı. Bu projelerin üçte birini yaparsa bu adamın heykeli dikilir dedim. Bunu kendisini de itiraf ettim. İnanın gördüm bir Kayserili olarak bundan gurur duydum. Harikulade bir Sivas olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sosyal hizmetler alanında da örnek çalışmalar gördüklerini söyleyen muhtarlar; “Paranın geçmediği bir marketleri var, Gıda Bankası... Orada çok güzel ve düzenli bir yapı var. Kaliteli mağazalardaki gibi… Paşabahçe ise adeta bir Avrupa kentini andırıyor. Buradan hiç gitmek istemedik. Diğer Belediye Başkanları Avrupa'ya gideceklerine, gelip Sivas'ı görsünler. Gerçekten Sivas gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer.” şeklinde konuştular.

Bakmadan Geçme