'8 Mart Kadınlar Günü' Paneli Düzenlendi

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı'nın katılımıyla 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle panel düzenlendi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi  Hanife Yazıcı’nın katılımıyla 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle panel düzenlendi.
Malatya  Turgut Özal Üniversitesi Kadın ve Aile Merkezi Müdürlüğü ve Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen panele; Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ’un eşi Ayşe Altuğ, Vali Yardımcısı Bilal Basrı’nın eşi Suzan Basrı,   Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal’ın eşi Feray Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın’ın eşi Mukaddes Altın, Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar’ın eşi Filiz Kayalar, İl Sağlık Müdürü Erhan Berk’in eşi Sümeyye Berk, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Halime Akyüz ve çok sayıda kadın katıldı. 
MTÜ Battalgazi Konferans Salonunda düzenlenen panel, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde diğer katılımcılar tarafından ayrı ayrı sunumlar yapıldı.
Hayatın her alanında yüklendikleri sorumlulukları hakkıyla ve başarıyla yerine getiren kadınların baş tacı olduğunu söyleyen Hanımefendi Hanife Yazıcı “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların hak ve özgürlüklerinin konuşulduğu ve sorunlarına çözümler arandığı bir gündür. Toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olan, fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olan kadınlar, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu anlamda tarihte kadim medeniyetler kurmuş bir milletin efradı olarak hepimize düşen ortak vazife, kadınlarımızı hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşünceler içinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Son olarak sunumların ardından çeşitli alanlarda öne çıkan yılın başarılı kadınlarına plaket takdim edilmesiyle program son buldu. 
 

Bakmadan Geçme