7.Hekimhan Ceviz, Maden Ve Kültür Festivali Başladı

AĞBABA 'ORGANİZE BİR KÖTÜLÜKLE KARŞI KARŞIYAYIZ' 'BİZİM TEK KURUCU LİDERİMİZ VAR O DA ATATÜRK'

7. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Meczubun biri ‘yeni devlet kuruluyor’ demiş. Bir devletin kurulması için bir devletin yıkılması lazım. Bizim bir tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti. Bir tek kurucu liderimiz var. Mustafa Kemal Atatürk.”ifadelerini kullandı.

Hekimhan 2 yıl aradan sonra tekrar festivalle coştu. 7. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali Hekimhanlıların yoğun ilgisiyle başladı.Festivale CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı, ilçe protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları kapanan beldelere, köylere hizmetin en iyisini sunmak için çaba gösterdiklerini, alt yapı, içme suyu ve kanalizasyon konularında sorunlar yaşadıklarını kaydetti.Büyükşehir belediyesine sorunların çözümü için defalarca görüşmeler yaptıklarını belirten Millioğulları ancak çözüm noktasında ilerleme kaydedilmediğini söyledi.Kardeş belediyecilik projesinde en fazla katkı alan belediyelerden birinin Hekimhan olduğunu belirten Başkan Millioğulları, projenin mimarı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya teşekkür etti.

GİRMANA KANYONU’NDAN, YAMA DAĞINA

Hekimhan’ın hem Malatya’nın hem Türkiye’nin gözdesi olduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hekimhan, Türkiye’nin en güzel cevizlerinin üretildiği ,yer altı kaynaklarıyla Türkiye ekonomisine katkı veren ilçemiz. Hekimhan’ın her bölgesinde ayrı güzellikler var. Girmana Kanyonu’ndan, Yama Dağlarına. İnanç turizminden, doğal güzelliklerine Hekimhan Türkiye için çok önemli bir yerleşim yeri” dedi.

 

HEKİMHAN’IN DEĞERLERİ TÜRKİYE’YE , ORTADAOĞU’YA ÖRNEK OLMALI

“Hekimhan’ı Hekimhan yapan değerler var. O değerler tüm Türkiye’ye, Ortadoğu’ya örnek olması gerekiyor” diyen Ağbaba, “ Birlik, kardeşlik,hoşgörü Hekimhan’ı var eden değerler. Hekimhan’da ayrım yok. Güzelyurt’tan Girmana’ya, Hasançelebi’den Kocaözü’ne kardeşlik var.Ortadoğu’da kan ve gözyaşı sel olup akıyor. Müslüman’ın Müslüman’ı öldürdüğünü görünce, dünyanın en kanlı örgütleri katliamlar yapınca, hem Türkiye’nin hem Hekimhan’ın kıymetini daha iyi anlıyoruz.Hekimhan’da Alevi neyse Sünni odur. Kürt neyse Türk odur.Türkiye her türlü kışkırtmaya rağmen Ortadoğu olmadı.Bunun sebebi,  bu toprakları barışın hoşgörünün başkenti yapan, Hacıbektaşlar, Pir Sultanlar, Mevlanalar, Yunus Emreler, Ahmet Yeseviler. Onlar barış, kardeşlik tohumu ektiler. Hekimhanlılar o tohumları sulamaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

MECZUBUN BİRİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bizi Suriye, İran ,Libya yapmayan bir başka özelliğimiz bizim yönetim şeklimiz. Cumhuriyetimiz, laikliğimiz, demokrasimiz. Bugün Türkiye’de hala mezhebinden, etnik kimliğinden dolayı katledilmiyorsa bunu laik cumhuriyete borçluyuz. Bunu bu toprakların yetiştirdiği en büyük değer, en büyük devrimci Mustafa Kemal’e borçluyuz. Meczubun biri ‘yeni devlet kuruluyor’ demiş. Bir devletin kurulması için bir devletin yıkılması lazım. Türkiye Cumhuriyeti yedi düvele karşı, emperyalizme karşı mücadeleyle kuruldu. Birileri mandayı savunurken, kurtuluş savaşıyla şehitler verilerek kuruldu bu ülke.Türkiye senin gibilerin söylemiyle yıkılacak bir ülke değil. Bizim bir tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti. Bir tek kurucu liderimiz var. Mustafa Kemal Atatürk.”ifadelerini kullandı.

 

ORGANİZE BİR KÖTÜLÜKLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Türkiye’nin organize bir kötülükle, organize bir hareketle karşı karşıya olduğunu belirten Ağbaba, “Birileri ülkemizin değerlerini tartışmaya açıyor. Urfa’da Atatürk büstüne saldırıyorlar. Eğitim sistemini değiştiriyorlar. Eğitimi tarikatlara vermeye çalışıyorlar. Karaman’ı , Aladağ’ı hatırlayın. Çocuklarımızın geleceği tarikatlara teslim edilmeye çalışılıyor. Afganistan’a, Pakistan’a, Suudi Arabista’a bakın.  Bir tarafta cihat konulup Atatük çıkarılıyor. Atatürk’ün ismi silmeye çalışılıyor. 15 Temmuz Darbe girişimini yaşadı bu ülke. FETÖ devlete sızdı diyorlar. Sızma değil,devlet teslim edildi. Bir ülkenin askeri kendi meclisini bombalıyorsa, vatandaşını kurşunluyorsa düşünmek lazım. Kimse kusura bakmasın, liyakatın olmadığı bir ülke yönetilmez.Şimdi de FETÖ’yü temizleyip, başka tarikatlara, cemaatlere kucak açıyorlar.”dedi.

HEKİMHAN SAHİPSİZ DEĞİL. GEREKİRSE YOLU DA KENDİMİZ YAPARIZ

Veli Ağbaba, “Hekimhan bizim için önemli. Desteğimizi esirgemiyoruz.2 yıldır Hekimhan’ın ana caddesi bitirilemedi. Kısa süre içinde bitirilmezse, tozdan topraktan kurtulmazsa, gideceğiz Ankara’da, İstanbul’da para bulup, kendi cebimizden para verip Hekimhan’ın yollarını kendimiz yapacağız. Hekimhanlıları, Hekimhan’ın esnafını 2 yıldan beri toza toprağa, çamuru reva görenlere sesleniyoruz. Hekimhan sahipsiz değil. Hekimhan’ın sahibi Türkiye.Yollar sonbahara kadar bitirilmezse biz kendimiz yapacağız.”ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme