6. Yapı Ve Dekorasyon Fuarı Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen onlarca fuarlardan bir tanesi daha kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen onlarca fuarlardan bir tanesi daha kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF)’nın 6’ncısı törenle açıldı.

3 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenen açılış törenine Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Ümit Çimen,  genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, meclis üyeleri, şirket genel müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Polat: Malatya’mıza kalıcı fuar merkezi kazandıracağız

6. Yapı ve Dekorasyon Fuarı açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yıl içerisinde 8 fuar gerçekleştirmekteyiz. Bu fuarlarımızdan bir tanesi de Yapı ve Dekorasyon Fuarıdır. Düzenlemiş olduğumuz fuarlarla Malatya’yı fuarlar kenti haline getirmek için çalışıyoruz. Malatya’mızın bütün paydaşları ile birlikte ilimizi ülkemizin marka şehirlerinden biri haline getirmek için çalışmaktayız. Malatya’da bir taraftar merkezi hükümetimiz hizmetlerini yaparken, diğer taraftan yerel yönetimler olarak başta Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz yapmış oldukları hizmet ve yatırımlarla Malatya’mızı şantiye haline getirdik.

Malatya’mızı kısa vadede 2023 hedeflerine hazırlarken, orta ve uzun vadede ise 2053-2071 Türkiye vizyonuna ulaştırmak için çalışmalarımızı yapmaktayız. 112 Acil Eylem planımızı kamuoyu ile paylaşırken Malatya’nın geleceğini için, hep birlikte yürüyeceğiz, hep birlikte bu güzel şehrimizi Türkiye’nin marka şehirlerinden biri haline getirme gayretinde olacağımızı belirtmiştik. 112 Acil Eylem Planımız içerisinde vizyon projelerimiz de var. Bunlardan biri Malatya’ya modern bir kent meydanı kazandırmak ve bir diğeri Fuarlar Kenti olma yolunda ilerleyen Malatya’mıza kalıcı bir fuar merkezi inşa etmekti” dedi. 

Fuarımızın Malatya’mız ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum. Fuarımıza gösterilen ilgide oldukça iyi buda fuarımızın başarılı olduğunun bir kanıtıdır. Geçen yıl 4 bin metrekarelik alanda yapılan fuarımız bu yıl 4 bin 800 metrekarelik bir alana çıkardık. 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarımızın açılışında emeği bulunanlara teşekkür ediyorum. 

Sadıkoğlu: İlin tanıtımında fuarların önemi büyüktür

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise yaptığı konuşmada, şehirlerin kalkınmasında fuarların ciddi önem arz ettiğini belirterek, son dönemlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği fuarların Malatya’ya ciddi bir canlılık ve katkı sağladığını söyledi. Fuarların düzenlenmesinden dolayı teşekkür eden Sadıkoğlu, “Bir ilin hem yurt içinde hem de yurt dışında tanınarak marka şehir olmasında, düzenlemiş olduğu fuarların önemi büyüktür. 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarı da bu anlamda çok önemlidir. Gerçekleştirilen Fuar organizasyonlarına bakıldığı zaman Malatya’mız profesyonel bir fuar alanını hak ediyor. ” şeklinde konuştu. 

Kaban: 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarı anlamlı bir fuar

Son olarak konuşan Malatya Valisi Ali Kaban ise, “Bir ilin yurt içinde ve yurt dışında kalıcı yer edinebilmesi ancak oluşturduğu değerlerle mümkün olmakta. Bu değerlerde gerçekleştirilen etkinliklerle hayata geçirilebilmektedir. Bugün açılışını yaptığımız Yapı ve Dekorasyon fuarı da bu etkinliklerden birisi olarak Malatya tarihinde yerini bulan anlamlı bir çalışmadır.

Fuarların ifade ettiği anlam üç başlık üzerinden okunabilir. Bunlardan birincisi; Ticaret ve Sanayi alanında gösterdiği başarı, bir diğeri Sanat alanında gösterdiği başarı ve toplumsal ilişkiler düzeyinde tarihi içerisinde oluşturduğu yerdir. Bu anlamda bakıldığı zaman Malatya’nın tarihiyle bu ülkenin kaderinde oynadığı rol inkâr edilemez bir yere sahiptir. Ticaret ve Sanayi anlamında da Malatya kökenli hemşerilerimiz Türkiye ekonomisinde ciddi bir büyüklüğü ellerinde tutuyor. Bunun Malatya’ya olumlu yansımaları oluyor. Sanat anlamında da çalışmalar sürdürülüyor. Bu üç alandaki yapılan faaliyetlerde gerek Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü fuar çalışmaları, gerek kültür alanında yürütülen çalışmalar, Üniversitemiz ve Valiliğimizin düzenlemiş olduğu etkinlikler ile birlikte hareket ettiğimiz zaman Malatya resmi çizebiliriz. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. 

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in açılış duasının ardından kurdele kesimi yapılarak fuar açılışı gerçekleştirildi. 

7 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak

Açılış konuşmalarından sonra yapılan duanın ardından 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF) açılarak, stantlar gezildi. Başta inşaat sektörü olmak üzere yoğun ilgi görmesi beklenen fuar, 7 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Önceden belirlenmiş programları nedeniyle 6. Yapı ve Dekorasyon Fuarı açılışına katılamayan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili M. Celal Fendoğlu telgraf göndererek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

 

Bakmadan Geçme