5. Uluslararası Fotokamp'a Doğru

Yırtık da Olsa Çadırınla Gel

Yırtık da Olsa Çadırınla Gel” sloganı ile yola çıkan ve bu yıl 5.si düzenlenecek olan “Uluslararası Malatya Fotokamp”, Arapgir Belediyesi ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD)’nin öncülüğünde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve PEKFEN Okullarının katkılarıyla gerçekleşiyor. Fotokamp, fotoğraf sanatına emek vermiş önemli isimlerin, birçok doğa ve fotoğraf sevdalısının katılımıyla, 4 – 7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Arapgir Kayaarası Kanyonu’nda yapılacak.

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Fotokamp kapsamında fotoğrafın duayen isimlerinden oluşan hocaların kamp alanında vereceği teorik bilgilerin yanısıra düzenlenecek olan fotoğraf çekim gezileri için de bu yıl farklı bir uygulamaya gidiyor.

Bu yıl Fotokampın kapsamı biraz daha genişleterek Yukarı Fırat Havzasının önemli bir kısmını da proje kapsamına dahil edildi. Bu yıl Arapgir’in yanısıra Keban, Kemaliye, Ağın, Arguvan ve Divriği ilçelerine de fotoğraf gruplarının gezi yapacak ve bu grupların ilçede görsel gücü yüksek fotoğraflar çekecek, bu fotoğrafların da çeşitli yöntemlerle, Yukarı Fırat Havzasının tanıtımı amacıyla kullanılacak.

Projeyi gönülden desteklediklerini vurgulayan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile birlikte Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Kahraman ve Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök Yukarı Fırat Havzasının tanıtımına katkıda bulundukları için MAFSAD Yönetimine teşekkürlerini sundu.

Sabırsızlıkla beklenen Fotokamp, fotoğraf meraklılarının yanı sıra doğa ile baş başa kalmak isteyen birçok doğaseverin de ilgisini çekiyor. Fotoğraf merakınız olsun olmasın Kayaarası Kanyonunun muhteşem doğasında kamp yapmak isterseniz, sizler de 4 – 7 Temmuz 2019’da Arapgir Belediyesi’nin ve MAFSAD’ın misafiri olabilirsiniz.

Bakmadan Geçme