4 Eylül Ruhu Hiç Bitmemeli…

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Sami Aydın 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihten bu yana hüküm sürdüğü coğrafyalarda, din, bayrak, vatan ve mukaddesatı yaşatmak uğruna büyük bedeller ödeyen atalarımız, 1919 yılında tüm dünyaya büyük bir ders vermiştir. Osmanlı Devleti son zamanlarında hasta adam olarak nitelendiriliyor ve yedi düvele verdiği amansız mücadele, gücünü daha da yıpratıyordu. İşte tam bu dönemde 9. Ordu Müfettişi sıfatıyla Anadolu'ya gönderilen Gazi Mustafa Kemal’in Samsun'a çıkışı, Türk milletinin kaderini değiştiren tarihi bir girişim olmuştur.

Milli mücadeleyi başlatan Atatürk, Anadolu'nun en güvenilir şehri olan Sivas'ta bu ruhu açığa çıkarmış ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini, kadim şehir Sivas'ta atmıştır. Türk milletinin, en menfi şartlar altında dahi çıkış yolunu bulabildiğinin güzel bir örneği olan 4 Eylül Sivas Kongresi, tarihi parlak, geleceği aydınlık olan Türkiye Cumhuriyeti'nin mihenk taşıdır.

Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını 108 gün bağrına basarak milli mücadeleye büyük katkı sağlayan Sivaslılar ise geçmişte olduğu gibi bugün de vatanı için seve seve canını vermeye hazırdır.

Yakın zamanda Türkiye düşmanlarının devreye soktuğu hain planları, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu yine gözler önüne sermiştir. Fetö terör örgütünün darbe girişimini püskürten aziz milletimiz, şehitler ve gaziler vererek şanlı bir destan daha yazmıştır.

15 Temmuz’da tıpkı bundan 99 yıl önce olduğu gibi yine milli mücadele ruhuyla direniş gösteren Türk milleti; ölüm saçan tanklara, kurşun yağdıran helikoptere, bombardıman yapan uçaklara aldırış etmeden vatanı müdafaa etmiştir. Bu destansı mücadeleyi unutulmaz yapan, vatan evlatlarının sergilemiş olduğu kahramanlıktır.

Tarihten günümüze kadar yaşanan tüm bu destansı mücadele örnekleri göstermektedir ki; bu cennet vatanda bağımsız ve hür olarak Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak için güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmak için de çok çalışmalıyız.

Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan insanlar olarak bizi bölmeye, parçalamaya çalışanların karşısında ancak 4 Eylül ruhu ile durabiliriz. Temennim odur ki bu ruh hiç bitmemeli…

İşte bu duygu ve düşüncelerle 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.

4 Eylül'e ev sahipliği yapan Sultanşehir Sivas'ta doğmaktan ve bu ruhu her zaman yüreğinde taşıyan Sivaslılara hizmet etmekten büyük gurur ve şeref duyuyorum...”

Bakmadan Geçme