3.Spor Ve Yaşam Merkezi Hizmette

Elazığ Belediyesi'nin 'Spor Yap Sağlıklı Kal'

Elazığ Belediyesi’nin ‘Spor Yap Sağlıklı Kal’ sloganından hareketle hayata geçirdiği Spor ve Sosyal Yaşam Merkezleri’nin üçüncüsü Yeni Mahalle’de hizmete açıldı.

Hemşerilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Elazığ Kent Konseyi Başkanı  Murat Ergen, Memur-Sen İl Temsilcisi  İbrahim Bahşi, Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, STK il temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkımıza  daha sağlıklı koşullarda ücretsiz spor yapabilme imkânı sunmak için 400 m2 alan üzerine yapılan spor salonunda modern spor aletlerinden, pilates ve kültürfizik çalışma alanlarına, soyunma odalarından duş ve lavabo alanlarına kadar her şey mevcut.

Açılışta konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan,  mahallelerinde böyle bir tesisin yapılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başta olmak üzere bütün belediye çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Yanılmaz’ın sporun içinden gelen ve genç nüfusa önem veren bir başkan olduğunu dile getiren Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ise yaptığı konuşmada, Başkan Yanılmaz’ın kendilerine her zaman destek olduğunu ve spor faaliyetleri alanında Elazığ’a çok katkı sağladığını belirtti.

BAŞKAN YANILMAZ: “ELAZIĞ’I SPORUN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”

Göreve geldikleri günden itibaren yer altı ve yerüstü birçok teknik çalışmanın yanında spor faaliyetlerini de ön planda tuttuklarını belirten Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın sadece bir sanat ve ilim şehri olmadığını, sporun da en aktif yaşandığı illerden biri olduğunu söyledi.

Açılışını yaptıkları Yeni Mahalle Spor ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin aynısının şuan Ataşehir ve Mustafapaşa Mahallelerinde de faaliyet gösterdiğini belirten Başkan Yanılmaz, gündüz bayanlara hizmet veren spor salonlarının akşam da erkeklere hizmet verdiğini ve vatandaşlarımız tarafından çok da rağbet gördüğünü söyledi.

“SPOR AKADEMİSİ GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

2014 yılından itibaren 29 bin çocuğa uzman hocalar eşliğinde spordan kültürel faaliyetlere geniş bir yelpazeden eğitim imkânı sunduklarını belirten Başkan Yanılmaz, adeta bir spor akademisi gibi çalıştıklarını ve ilimizde sporun alt yapısını kurduklarını belirtti.

“12 SPOR SALONU DAHA HİZMETE SUNULACAK”

Diğer mahallelerde de olmak üzere 12 adet spor salonunun çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Yanılmaz, ihtiyaç duyulan bütün mahallelerde yeni spor merkezleri inşa edeceklerini belirterek, açılışını yaptıkları spor tesisinin de Yeni Mahalle halkına ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diledi.

Bakmadan Geçme