31 Mart'ta da Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlayacağız

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Katılımcı, sosyal, kültürel, çevrenin korunması ve hizmet belediyeciliği dedik ve hizmetlerimizi bu beş temel ilke üzerinden yürüttük ve Battalgazi'mizi mazisine layık istikbale hazırladık. İnşallah 31 Mart'ta da Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da düzenlediği miting öncesinde konuşan Gürkan, 31 Mart'ta Malatya'nın bir destan yazacağını ifade etti.

'Allah'ınıza kurban Malatya, iyi ki varsınız hemşerilerim' sözleriyle miting alanını dolduran Malatyalıları selamlayan Gürkan, "İşte Malatya burası. Medeniyetin başladığı yerin adıdır Malatya. Malatya, insanlık tarihinde ilk yerleşik hayatın yaşandığı yerdir. Malatya, Anadolu'yu anayurt yapan destan şehrinin adıdır. Malatya, Battalgazi'nin diyarıdır. Malatya, Danişmend Gazi'nin diyarıdır. Bu diyar, seçkin, himmetli insanların yaşadığı diyarıdır" diye konuştu.

Gürkan, Malatya'nın Beydağı gibi reisinin arkasında durduğunu ifade ederek, "Dünde durdu, bugünde duruyor, yarında dimdik duracak. İşte meydan işte Malatyalılar" dedi.

31 Mart'ta önemli bir seçime gideceklerini kaydeden Gürkan, "Biz ilhamı reisimizden aldık. 1994'te İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğunda İstanbul çukur, çamur ve her tarafı kıyıları işgal edilmiş, havası ve denizi kirletilmiş, yolları berbat ve çöp yığınlarıyla doluydu. Borç bataklığına batmış bir İstanbul vardı. Ama reis oraya geldi, sihirli bir el değmiş gibi çöp yığınları, çukurlar, çamurların yerini pırıl pırıl, çağdaş ve modern bir şehir aldı. Berrak akan sular, şehirdeki insanlara hayat veren suya kavuştu. Deniz kıyıları tertemiz oldu" şeklinde konuştu.

2004 yılında 'durmak yok, yola devam' dediklerini anlatan Gürkan şunları söyledi: "Belediye hizmeti gönül işidir, samimiyet dedik. 2004'teki altyapıyla, üst yapıyla, çağdaş ve modern bir belediyeciliği 2009'da marka ve kimlikli şehirler unvanıyla şehirlerin değer üretmesi, 2014'te ise beş temel ilke üzerinde belediyecilik hizmetlerini yürüttük. Katılımcı, sosyal, kültürel, çevrenin korunması ve hizmet belediyeciliği dedik ve hizmetlerimizi bu beş temel ilke üzerinden yürüttük ve Battalgazi'mizi mazisine layık istikbale hazırladık. İnşallah 31 Mart'ta da Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlayacağız."

Bakmadan Geçme