300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaat ihalesi yapıldı

300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaat ihalesinin 13 Haziran 2018 tarihinde yapıldığını ve inşaata kısa sürede başlanılacağını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaat ihalesinin 13 Haziran 2018 tarihinde yapıldığını ve inşaata kısa sürede başlanılacağını bildirdi.

 Çalık yaptığı yazılı açıklamada, “Malatyalılara ne söz verdiysek yaptık, ne söz veriyorsak da yapacağız. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi’nin inşaat yapım ihalesi 13 Haziran 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığımızca gerçekleştirilmiş olup yasal çerçeve içerisinde ihale teklif değerlendirme süreci devam etmektedir. Battalgazi Devlet Hastanesi’nin inşaatına Temmuz ayında başlamayı hedefliyoruz.” dedi.

 Çalık, “Malatya’yı sağlık turizm şehri yapacağız demiştik. Bu kapsamda Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz faaliyete geçti. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde dünyanın ilk ve tek Karaciğer Nakil Hastanesi’ni yaparak hizmete sunduk. Malatya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz yeni binasında hizmete girdi. 90 milyon TL maliyetli 217 yataklı Onkoloji Hastanemizin, 105 milyon TL maliyetli 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin inşaatları devam ediyor. Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne ek olarak yapılan 75 yataklı bölümün inşaatı tamamlanmak üzere. 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanemizin ihalesini 30 Mayıs 2018’de, Kuluncak Entegre Hastanemizin ihalesini 13 Mart 2018’de yaptık. Arguvan, Doğanyol ve Kale ilçelerimize de yine aynı şekilde Entegre Hastaneler kazandıracağız.  Yine Malatya’mıza 150 yataklı Malatya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni kazandıracağız. Malatya’yı sağlık turizm merkezi yapacağız, dedik ve bunu için projelerimizi sırasıyla hayata geçiriyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Onkoloji Hastanemizin inşaatı tamamlandığında, bu kez Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Kardiyoloji Hastanesi’ni de kazandırmak istiyoruz” şeklinde bilgileri paylaştı.

 Çalık, yazılı açıklaması ile birlikte 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi’nin proje maket fotoğrafını da paylaştı.

Bakmadan Geçme