21. Dönem mezuniyet töreni yapıldı

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulunda 21. Dönem mezuniyet töreni yapıldı


Malatya Polis Meslek Yüksek Okulunda 21. Dönem mezuniyet töreni yapıldı
Malatya Polis Meslek Yüksek Okulundan 21'den dönem mezunları ve ailelerinin büyük bir sevinç yaşadığı gözlendi
Mezuniyet törenine 2. Ordu Harekat Kurmay başkanı Tümgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, ile çok sayıda davetli katıldı.
Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan polis adayları için düzenlenen mezuniyet töreni ile mesleğe adımlarını attılar.
Malatya POMEM'de gerçekleşen mezuniyet töreni, polis adaylarının yerlerini alması ile başladı. Törende mezunlar adına bir konuşma yapan okul dönem birincisi Bülent Aydın, daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı.
POMEM Müdürü Faruk Nalçacı ise yaptığı konuşmada, Eğitim merkezlerinin Emniyet Teşkilatına polis yetiştiren merkezlerden biri olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin içinden geçmiş olduğu zorlu dönemden de faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirerek teşkilatımıza personel kazandırmaya aralıksız olarak hassasiyetle devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Malatya Valisi Ali Kaban ise yeni mezunların göreve başladıktan sonra ülke topraklarında yaşayanlara hiçbir ayrım gözetmeden davranacaklarını söyledi. Emniyet teşkilatını eline geçirmek ve kirli emellerine alet etmek isteyenlerin ortaya çıktığını ifade eden Kaban, “Bunların sonuncusunu da yaşayalı çok olmadı. Mezunlarımızın geçmiştekiler ve en son yaşadığımız dahil olmak üzere, ortaya çıkacak olan ve bu değerli teşkilatı ele geçirmek isteyen kötü güçlere karşı, sadece milletine hizmet ve devletine sadakat üzerinden bundan sonraki yaşamını planlaması, ona göre bir sürecin devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 21. dönem polis adayları yemin ederek kep fırlattı. Tören sonunda ise adaylar, arkadaşları ve ailelerine sarılarak sevinçlerini paylaştılar.

Bakmadan Geçme