15 Temmuz'un Gerçek Kahramanları Öğretmenlerdir

Veysel FIRAT DES Malatya İl Başkanı

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Çünkü özgürlük sevdalısı, iradesine sahip nesiller yetiştirdiğimizi, bu nesillere neler aşıladığımızı tüm dünya 15 Temmuz günü görmüş oldu. Yeni nesiller bizim eserimizdir ve 15 Temmuz nesli öğretmenlerin eseri olarak tarihe geçmiştir.  Biz öğretmenler olarak 15 Temmuz nesliyle övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Özgürlükçü, sorgulayan, sürü psikolojisine kapılmayan yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

                Bu darbe girişimi uluslar arası projeydi. En büyük zaafımız olan din kullanılarak başarabileceklerini düşündüler. Bu milletin dini duygularını kullanarak her şeyi yaptırabileceklerini sandılar ve yanıldılar.  Türk milletinin özgürlüğüne düşkünlüğünü,  kendi iradesiyle ölebileceğini ancak  boyunduruk altında cennete bile götürülemeyeceğini hesap edemediler.  40 yıllık projelerinin bir gecede başlarına çalınacağını hesap edemediler.

 15 Temmuz Demokrasi Günü tüm dünya için bir örnektir, umuttur, insan olan herkesin iradesine gem vurulamayacağını gösteren bir direniştir. 15 Temmuz

            Darbe sayfalarının kapatıldığı bu günün daim olması dileğiyle, 15 Temmuz neslinin okullarımızda yetişmeye devam edecektir. DES olarak bütün milletimizin 15 Temmuz Bayramı’nı yürekten kutluyoruz.

Bakmadan Geçme