1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu

1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu'nda kadına yönelik sorunlar masaya yatırılıyor

Kadın hakları ve kadınların toplumdaki yeri gibi sosyal konulara hassasiyetle yaklaşılması gerekiyor. Peki, bunları en sağlıklı biçimde medyanın gündemine getirmek mümkün mü? Dahası, büyük ehemmiyet arz eden bu hususlarla ilgili toplumda farkındalık yaratmak için neler yapılması gerekiyor? Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu’nun Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek olan 1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda bu konular işin uzmanlarıyla detaylıca konuşulacak. Ortaya koyulan sonuçlar, bilimsel veriler ve öneriler ise medya organlarıyla paylaşılacak, kadının toplumdaki önemi ile eğitimdeki rolü vurgulanacak.

Problemlere etkin çözümler

23 Mayıs Çarşamba günü saat 09:30’da Beykoz Üniversitesi Kavacık Rektörlük Yerleşkesi’nde düzenlenecek sempozyumda kadın, şiddet ve sağlık kavramları değerlendirilecek. Ateşoğlu, “1. Ulusal Sağlık ve Medya Sempozyumu’nda; Meslek Yüksekokulumuzun barındırdığı medya, iletişim, sağlık ve bilişim gibi farklı disiplinlerle güncel olarak ele alınmasını gerekli gördüğümüz kadın, şiddet ve sağlık kavramları, sağlık profesyonelleri ve medya uzmanlarıyla masaya yatırılacak. Disiplinlerin alan bilgilerinin birbirleriyle harmanlaması sayesinde, karşılaşılan problemlere daha etkin çözümler bulmada yol gösterici her tür bildiri sempozyumda konuşulacak” dedi.

Bilimsel sonuçlar paylaşılacak

Sempozyumda sağlık iletişimi, kadın ve medya, medyanın kadına yaklaşımı, kadın ve eğitim, kadın ve sağlık eğitimi gibi konularının ele alınacağını belirten Ateşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sempozyumda ele alınacak konular üzerine farkındalık yaratmak, ilgili bildiriyle sonuçların, bilimsel önerilerin medyayla paylaşılması ve uygulanmasında önderlik etmek, kadının toplumdaki önemini ve eğitimdeki rolünü vurgulamak amaçlanıyor.”

 

Bakmadan Geçme