'Yalın Üretimde Malatya' Konulu Seminer Düzenlendi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile İnönü Üniversitesi Teknokent tarafından ortaklaşa 'Yalın Üretimde Malatya' konulu seminer düzenlendi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile İnönü Üniversitesi Teknokent tarafından ortaklaşa  “Yalın Üretimde Malatya” konulu seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminere Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç Dr. Fatih Kocamaz, Doç. Dr. Mustafa Yücel ve çok sayıda davetli katıldı.

Sanayi ve Üniversite İşbirliğinden bahseden Oğuzhan Ata Sadıkoğlu “Ticaret ve Sanayi Odamız Eğitim Akademisi tarafından düzenlenen ilk yalın üretim uygulama örneğinin anlatılacağı “Yalın ile israfı yok et, rekabet de önde ol.” Semineri bizler için büyük önem arz ediyor.

Çünkü bu seminerde neleri göremezden geldiğimizi, atıl duruma gelen kazancımızın nasıl geri kazandırıldığına dair örnekleri yerinde görme fırsatı bulacağız.

Üniversite sanayi teknoloji transferindeki ilişkiyi en üst seviyeye çıkararak Malatya ticaretine yön vermeyi arzu etmekteyiz.” Dedi.

İnönü Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç Dr. Fatih Kocamaz ise “Yaklaşık 2 yıldır bu tür faaliyetler yapmaktayız ve artarak devam ediyor.  Bugünkü toplanma amacımız teknokent olarak üniversite sanayi işbirliğini en önemli çekirdek noktamız olarak görüyoruz. Malatya’da bu konuda ciddi bir potansiyel olduğunu son iki yıldır yaptığımız çalışmalarda bizi bu noktada teyit etti. Çok güzel bir zemin olduğunun farkındayız.  İlimizde çok güzel toprak var sadece birilerinin tohum serpmesini bekliyormuş. Sanayicilerin şikayeti ‘üniversiteliler bizim kapımıza hiç gelmiyor’ şeklinde, üniversitedeki hocayla konuştuğumuz da ise tam tersi ‘sanayici bizi hiç bilmiyor, sevmiyor ve tanımıyor’ şeklinde. Biz iki tarafı da tanıyan kurum olarak tanıdığımız için, iki kurumun da birbirlerini tanıması ve işbirliği için yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme