'Kadın Dostu Kent Malatya'

Büyükşehir Belediyesinden Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik yemekli bir etkinlik düzenlendi.  Nikâh Sarayında düzenlenen etkinliğe; Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve eşi Fatma Zehra Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kâhtalı ve eşi Sadiye Kâhtalı, Malatya Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban,İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın eşi Kadriye Urhal AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan,  AK Parti İlçe Kadın Kolları başkan ve üyeleri, STK'ların kadın temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesinin kadın çalışanları katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin "Kadın Dostu Kent Malatya" tanıtım filminin gösterimiyle başlayan programda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık birer konuşma yaptı.

ÇAKIR: YÖNETİM ANLAYIŞIMIZDA KADINLARA AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ

Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dünya Kadınlar Gününün bir güne sığdırılamayacağını söyledi.

Gösterimi yapılan tanıtım filminde Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik yürütülen faaliyetleri kısa da olsa anlatmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çakır, "Yönetim anlayışımızda, kadınlara ayrı bir değer ve önem veriyoruz. Bizim oluşturduğumuz Çiğdem Tozkoparan Kültür ve Spor Merkezimiz ile MADEM tamamen bayanlara yönelik hizmetler veriyor. Kernek Külliyesinde oluşturduğumuz kadın eğitim ve spor merkezimiz olsun, Yaşam ve Spor Merkezinde bayanlara ayırmış olduğumuz yüzme havuzları, fitnesi alanları olsun çok önemli merkezler. Biz bu tesislerle 10 binlerce bayan hemşerimize ulaşıyoruz. Merkezlerimizde farklı kurslarımız var, bu kurslara katılanların yüzde 80'i bayan. Biz bunlarla gurur duyuyoruz. 7'den 70'e her yaş grubundan bayan var. Bu da bizim yapmış olduğumuz işin doğruluğunu gösteriyor. Her bölgede, her semtimizde bayanlara özel, bayanların gidebileceği, spor yapabileceği, eğitimlerini alabileceği alanları öncelikle inşa etmeye gayret ediyoruz. Biz büyük bir kadroyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerimiz her zaman devam edecek."dedi.

ÇALIK: KADIN İNSANDIR, ERKEK İNSANOĞLUDUR

Her cümlenin öznesi kadınlarımız bugün burada diyerek sözlerine başlayan, Sosyal Politikalardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı. Öznur Çalık konuşmasında özetle şunları söyledi:

“-8 Mart Dünya Kadınlar Günü sadece bir gün değil. Tüm kadınlarımızın 365 günü bizim için önemli ve bu önem çerçevesinde kadınlarımızı başımızın tacı olarak taşıyoruz- diyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bizlere güzel günlerin yaşanmasına vesile olsun. Ben bir anne, bir eş ve evlat olarak kızlarımıza örnek model olarak çok yoğun çalışmak zorunda olduğumuzu biliyorum. Şair diyor ya, "Kadınlar bilirim ülkeme ait, Yürekleri Akdeniz gibi geniş, Soluğu Afrika gibi sıcak, Yaslandın mı çınar gibidir onlar, Sardın mı umut gibi". Benim bütün kadınlarımın, Malatya'da ve ülkemde yaşayan yiğit kadınların tamamının umutlu olduğunu biliyoruz. Ve diyoruz ki kadın insandır, erkek insanoğludur.

16 yıllık AK Parti iktidarları döneminde kadınlarımızla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Meclisimizde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. Bu çok önemli bir adımdır. Bu adımın Malatya'ya yansıması oldu. Yerel sosyal belediyeciliğin çok önemli çalışmalarını gördük. Kıymetli Başkanımın 'Kadın Dostu Kent Malatya' sloganıyla bizi bir araya getirmesi çok büyük önem arz ediyor. Malatya'nın kadın dostu şehir olmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. 'Kadın Dostu Kent Malatya' sloganını  Büyükşehir Belediyemiz her alana yansıtmış.  Her alanda kadına öncelik tanınmış, hem fiziki şartları, hem yaşam merkezlerini, aile merkezlerini, engelli merkezlerini, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin gidebileceği, yaşlılarımızın gidebileceği mekânlar tesis etmişler. Bu vesile ile sosyal belediyeciliği kadın dostu şehri inşa eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.  

Sunum ve konuşmaların ardından programa katılan bayanlarla tek tek ilgilenen Başkan Çakır, herkese karanfil dağıttı.

Bakmadan Geçme