'Gürkan'ı Takdir Ediyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi İlçe Başkanı Bahattin ÖNER'den Çok Özel Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi İlçe Başkanı Bahattin ÖNER göreve geldikten sonra ilk açıklamalarını gazetemize yaptı. Başkan ÖNER’in bu çok özel açıklamalarını siz değerli okurlarımız için haber yaptık.

KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ?

Bahattin ÖNER: Öncelikle hoş geldiniz, sizi yakinen tanıyorum, basın kurumunda Malatya’ya verdiğiniz emek takdire şayandır. En azından iltifat marifete tabidir hesabıyla da bir hizmet içerisinde olduğunuzu biliyorum.

1957 Yılında Elazığ Palu ilçesi doğumluyum. Babamın devlet memuru olması hasebiyle görevi gereği vilayet vilayet gezmişiz. Babam birçok ilde müftülük görevinden bulunmuştur. Babamın görev yaptığı yerlerden dolayı ben İlkokulu Adıyaman, Ortaokul ve liseyi Malatya’da ve Eğitim Ensütisini Edirne’de icra ettim. İş hayatım 1974 yılında beri devam etmektedir. Geçmişte her ne kadar memurluk statüsünü elde etsem de, Türkiye işçi harekâtı ve işçi sınıfı bizi kendi bünyesinde bağrına bastı. 1976 yılında Tarım Orman işçileri sendikasında üst kurul üyesi olarak devam ettim. Bir dönem vekil öğretmenliği yaptım. 1977 yılı sonunda Malatya Merkez belediyesinde işçi olarak çalıştım. Bu dönemlerde işçi sendikaları revaçta idi. Bende bu dönemde DİSK ile tanıştım. 12 Eylül’de sendikaların faaliyetleri askıya alındı. Uzun süre bir askerlik dönemim oldu. Askerden geldikten sonra belediyedeki işime tekrar devam ettim. 1991 Yılında tekrar işçi sendikaları içinde yer aldım. Sendika alanında birçok göreve devam ettim. 2007 yılı sonuna kadar bu görevime devam ettim. 18 yıllık profesyonel sendika hizmetim var. Sendikal anlamda birçok hizmetim oldu. Geçmişimde beri fiili olarak içinde olmasa da bir şekilde içinde olmuş olduğum Cumhuriyet Halk Partisinde siyasete devam ettim. Geçmiş dönemlerde Ülkenin içinde olmuş olduğu zor süreçte çıkıp tek adam nezaretinde olan bir iktidar tekrar bu ülkeye sıkıntılar yaşatmaya başladı. Dincilik adı altında insanlara ve dine sekte vuranlara diyorum ki dindarlığınızı gidin Allaha anlatın ama İnsanlığınızı gelin topluma anlatın diyorum. İnsan olmak önemlidir.

CHP BATTALGAZİ İLÇE BAŞKANI OLARAK PROJELERİNİZ NELERDİR?

“KURTULUŞ CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR”

 Bahattin ÖNER: Çok güzel bir soru teşekkür ediyorum. Aslında projeler çok basit. Öncelikle nasıl bir Türkiye istiyoruz? Diye insan ekseninde olduğumuz için düşünmemiz gerekiyor. Ülkemizin içinde bulunmuş olduğu zor koşullar belli. Aslında bizim ülkemiz dünyada kendisine yeten ve artan bir ülkeye sahibiz. Bugün ülkemize baktığımızda mercimeği ve samanı ithal eden bir ülke konumuna gelmiş durumdayız. 164 ülkede hububat ve tarımla ilgili ithalat kurumunu içeren bir yapısı var. İthalatla ihracat arasındaki denge açığı ister istemez halkın cebine elini uzatmış koşulları içeriyor iktidarlar tarafından. Bunun sıkıntısını yaşıyor. Nasıl bir Türkiye istiyoruz? İnsanların kendisine sorması gerekirken, bende diyorum ki bu soruya verilmesi gereken en güzel cevap bizim en doğal hakkımız olması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu yaklaşımımızı ve yönelmemizi ifade ettirecektir. Bu soruya tüm ulusumuzun ortak bir cevap vereceği aşikârdır. Bu ortak cevapla birlikte yoksulluk, yolsuzluk ve eğitimsizlik gibi en temel sorunlarını aşmış çözmüş bireylerin hak ve özgürlüklerini en geniş bir biçimde güvence altına almış çağdaş uluslararası topluluğun saygın üyesi durumuna gelmiş bir Türkiye istemekten başka bir seçeneğimiz yoktur. Buda insanın yaradılış özeliğindeki en demokratik hakkıdır. Onun için özgürlük, yoksulluk ve eğitimsizlik bunları temelde kavrayan insanlar zaten bütün projelere sığdırılır diye düşünüyorum. CHP yi Malatya’da ve Türkiye’de tekrar eski günlerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz halkın ve Cumhuriyetin partisiyiz. Halkı CHP çatısı altında toplamak için çok çalışacağız. Sosyal, özgürlükçü, barış ve herkesin eşit bir şekilde yaşayacağı günleri yaşamak için Cumhuriyet Halk Partisinden başka seçeneğimiz yoktur. Kurtuluş Cumhuriyet Halk Partisidir.

BATTALGAZİ BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?

“BAŞKAN GÜRKAN’I TAKDİR EDİYORUM”

Bahattin ÖNER: Battalgazi Belediyesinin çalışmalarını takdirle karşılıyorum. İltifat marifete tabidir demiş büyük Türk bilim adamı Farabi. Battalgazi Belediyesi AKP de olduğu için kalkıp Selahattin başkanın hakkını gasp edecek bir oluşum içinde olamam. Benim ifadelerim gerek sevilsin gerekse sevilmesin bunlar benim kendi düşüncelerim. Ama bir hakkı da teslim etmek mecburiyetindeyim. Başkan Gürkan’ın adam gibi duruşu gerçekten takdire şayandır. Hizmet ediyor ve hizmet etmek için yarışıyor. Keşke Selahattin başkan Cumhuriyet Halk Partisinde olsaydı. Hizmetleri beni onurlandırıyor. Kendisi mahallemde komşum olur. Başkan Gürkan’ın yapmış olduğu projeleri bir göz önüne getirelim. Kervansaray, Arslantepe, İspendere, Orduzu Çınar Park, Yeni Hizmet Binası, Mahalle müzeleri, Sosyal Yaşam Merkezleri, Yeşil Kuşak Projesi, Parklar, Temizlik, Yollar ve daha aklımıza gelmeyen bir sürü yapmış olduğu projeleri var. Başkan Selahattin Gürkan çalışmaları ve hizmetleriyle bir devrim yaptı. Bu projelerden dolayı ne kadar kendisini övsek az olur. Zaten bu yapmış olduğu hizmet ve projelerden dolayı ödül üstüne ödül alıyor. Kimseyi ayırmıyor ve bütün vatandaşlara eşit mesafede yaklaşıyor. Buda Başkan Gürkan’ı daha değerli kılıyor. Ben bütün bu yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bunlar benim kişisel düşüncelerimdir. Hakkı hak edene teslim edeceksiniz. Selahattin Başkan Malatya için bir şanstır. Benim liderim Kemal Kılıçdaroğlu’da siyasi ve insan ayrımı yapmadığı için, diyor ki hizmet edeni takdir edin. Eksikleri varsa da eleştirin ki kendi eksiklerini tamamlasınlar. Ben bu anlamda Selahattin başkanı takdir ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

SİYASETTE KULLANILAN DİL İÇİN NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

“İNSAN KAVRAMI HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR”

 Bahattin ÖNER: Siyasette kullanılan dil sokak diline dönmüş durumda. Bu durum herkesi rahatsız ediyor. Sizden önce muhtarlarımız misafirim olarak gelmişlerdi, onlarda haberleri izleyemeyecek bir duruma geldik. Çocuklar olduğu zaman siyasiler konuşunca kanal değiştiriyoruz. Siyasetçiler birleştirici, yapıcı ve düzgün bir dil kullanmak zorunda. Bugünkü gibi bir dil kullanırsa buda insanları rahatsız olmasına sebep olur. Eğitim bir toplumun geleceğidir. Eğitimsiz bir toplum sokak ağzıyla konuşmaya devam eder. Huzursuzluklar gündeme getirir. İnsan kavramını oturtmak önemlidir. İnsan kavramını oturtursanız zaten bu sokak dilini de kullanmazsınız. Eğitim ve öğretim lüks olmamalı. Lüks olduğu için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Her şeyin başı eğitimdir. Ülkemiz OHAL’e yönetiliyor. Meclis fesh edilmiş bir durumda. Belki erken seçimde olabilir. İktisade kalkınmak isteyen insanlar, insani işlemek ve verimli kılmak zorundalar. Sıkıntıların temelinde de bu var. Liyakat ve ehliyet sahibi olmayan insanlara teslim ederseniz ülkenin geleceği yerde budur. Dış politikada yapılan yanlışlıklar ekonomiye de yansıyor. İktidar artık ülkeyi yönetemediği için sürekli gündem değiştiriyor. Bunun son örneği de Kudüs olayıdır. Oysaki Kudüs herkesin ortak değeridir. Kudüs konusunda ciddilerse Kürecikte bulunan füze radar üssünü kapatsınlar. Yani burada eğitimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. İnsanların artık birbirine tahammülü kalmamış durumda. Adalet ve hukuk ülkemizde hep tartışma konusu olmuş durumda. Bunun tek sebebi de iktidar partisidir. İnsanları birbirinde ayrıştıracak, kutuplaştıracak ve ötekileştirecek dilden siyasilerin kendilerini sakınması gerekiyor.

MİLLETVEKİLLERİ MALATYANIN SORUNLARINI ÇÖZÜYOR MU?

 “MALATYA AKP’DEN ÇOK ÇEKTİ”

Bahattin ÖNER: Malatya milletvekillerini ismini bilmeyen insanlarımız var. Malatya’ya hiç gelmeyen vekillerimiz var. Ama millet beni tanısın diye haftalık geziler tertipleyenlerde var. Buna rağmen hiçbir hizmet yok. Malatya’nın can damarı olan kayısının durumu ortada, kimse sahip çıkmıyor. Çiftçiler ve köylülerimiz çözümü kayısılarını kesmekten yana buldu. Yazın susuzluktan kuruyan kayısıların durumu ortada. Onlar sadece kendi rantları için koştular. Malatya ve Malatyalılar umurlarında olmadılar. Ben kendi vekilimle onur duyuyorum. Bir tek Veli AĞBABA bu sorunlar için çırpınıp durdu. Malatya halkı AKP de çektiği kadar hiçbir iktidar döneminde bu kadar çile çekmemiştir. Malatya’nın hiçbir sorununu çözmediler. Bugüne kadar 16 milletvekili vermişiz. Ne yazık ki sadece bir tane bakanlıkla yetinmişiz bu süreçte. Bakan beyde sağ olsun mütevazı bir kişiliği var. Güzel bir insan ama güzellik yetmiyor. Hizmet etmek ve halka koşmak önemlidir. Malatya’nın sorunlarına bir çözüm bulamadılar. İnşallah bize nasip olursa bu kadar milletvekili sayısı Malatya’nın hiçbir sorunu kalmaz. Bir tane Veli Ağababa’mız var düşünün 5 tane Veli AĞBABA olursa hizmeti siz o zaman görün. İktidar partisi döneminde Malatya sahipsiz kaldı.

ERKEN SEÇİM OLUR MU? ERKEN SEÇİME HAZIRMISINIZ?

 “BİZ SEÇİME HER ZAMAN HAZIRIZ”

 Bahattin ÖNER: Erken seçimden korkan biz değil iktidar partisidir. Zaten iktidar partisi artık ülkeyi KHK ve OHAL’e yönetiyor. Yani artık ülkeyi yönetemiyorlar. Politikaları bitmiş durumda. Bunu 80 milyon halkımız görüyor. Kendileri de bunun farkındalar. Giderek oy kayıp ediyorlar. Onların ortağı olan partiye sarılmış durumdalar. AKP ve ortağı sözcülük yapan parti hızla eriyip gitmektedir. Bu durumda normalde iktidar partisi erken seçim ister. Ama sandıkta kayıp edeceklerini bildikleri için erken seçim kararı alamıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar yapılacak ilk seçimlerde her iki parti sandığa gömülecektir. Halkımız artık her şeyin farkında. Biz erken seçime de normal yapılacak olan seçimlere her zaman hazırız. Giderek yükselen bir oy potansiyelimiz var. Demokraside yana olanlar CHP’ye oy vereceklerdir. Demokratik parlamenter sistemi geri getireceğiz. Haber &Foto : Erdal ÖZTÜRK

 

 

Bakmadan Geçme