'Ev' leniyoruz Fuarı

12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Diyarbakır'da ilk defa gerçekleşecek olan 'EV'leniyoruz Fuarı'

12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Diyarbakır’da ilk defa gerçekleşecek olan ‘EV’leniyoruz Fuarı’ Vali Vekilimiz Sayın Dr. Ahmet Naci Helvacı’nın katıldığı açılış programı ile ziyaretçilerine kapılarını açtı.
 
Açılış programına Vali Vekilimiz Helvacı’nın yanı sıra TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, oda ve borsaların başkanları, kurum müdürleri ile davetliler katıldı.
 
Fuarın açılış programında bir konuşma yapan Vali Vekilimiz Helvacı şunları söyledi: “Öncelikle başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız olmak üzere tüm başkanlarımıza, genel müdürümüze, fuara katılan bütün firmalara ve onların temsilcilerine, değerli, basına selamlarımı sunuyorum. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun adına ben buraya katılıyorum. Kendisi çok arzuladı bu etkinliğe katılmayı fakat hepinizin de bildiği gibi, ulusal medyada geniş bir şekilde yer aldığı gibi Ankara'da şuanda Valiler toplantısı gerçekleşmekte ve beni talimatlandırdı bu fuara katılmam için. Ben öncelikle onun selam ve başarı dileklerini sizlere sunuyorum.
Diyarbakır sahip olduğu pozitif potansiyelinin ötesinde maalesef ki negatif unsurlarıyla da tanınma durumunda kalmış bir kent
Şimdi bu tür toplantılarda bazı cümleler söylenirken her toplantıda olduğu gibi rutin cümleler vardır, ben bu rutin cümlelerin dışına çıkarak derdimi anlatmak istiyorum. Öncelikle bu şehre yeni gelen birisi olarak, bir bürokrat olarak yaşadığım bir deneyimden bahsedeyim. Buraya geldiğimde öğrendim insanlar Diyarbakır’a bir gelirken ağlar bir de giderken ağlar demişlerdi. Kesinlikle kendi adıma söylüyorum ki Diyarbakır’a gelirken ağlamadım. Ben beş çocuğu olan birisiyim ve çocuklarımın çoğu da büyük üç tanesi üniversitede okuyor. Bir on-onbeş dakika olayı anlamaya çalıştıktan sonra bütün çocuklar ellerini yumruk yaparak Allah Diyarbakır’a gidiyoruz diye sevinçle geldiler. Dolayısıyla Diyarbakır herkes tarafından tanınan bilinen bir kent. Ben Afyonluyum aslen ama Türkiye’de insanlara önem sırasına göre şehirleri sırala derseniz büyük bir ihtimalle ilk beşte, yüzde yüz de ilk onda yer alacak bir kent. Ancak yine herkesin bildiği gibi Diyarbakır sahip olduğu pozitif potansiyelinin ötesinde maalesef ki negatif unsurlarıyla da tanınma durumunda kalmış bir kent. Bu kentin bu durumunu, bu algısını bir makûs talih olmaktan çıkarmanın en önemli koşulu üç tane şeydir. Bir, şehrin sahip olduğu birikim.
 
Diyarbakır da bu kadim kent kavramıyla ifade ediliyor, bu konuda bir sıkıntısı yok. Sosyal ve kültürel bir hareketlilik bu konuda da yapılması gerekenler var ama Türkiye’nin önde gelen iyi kentlerinden, hareketli kentlerinden bir tanesi. Üçüncüsü de bir şehrin sahip olduğu ekonomik potansiyel. Siz bu üç unsuru doğru parametreler üzeninde harekete geçirip, işlettiğiniz zaman o şehir kendisine ait başka oyunları da bozacak hale gelecektir.
 
Ben bu girizgâhtan sonra bu fuarın oluşumunda katkıda bulunan bütün kuruluşlara gönülden teşekkür ediyorum. Bu fuarın başta ilimize, ülkemize ve katılımcı firmalara hayırlar getirmesini diliyor ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kesile kurdele ile fuar ziyaretçilerine kapılarını açtı.
 
Fuar’da stantları gezen Vali Vekilimiz Helvacı buradaki ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.
 
Fuar etkinlikleri kapsamında ‘Kadim Kent Diyarbakır’ konulu defilenin ardından Vali Vekilimiz Helvacı fuar alanından ayrıldı.

Bakmadan Geçme