'Dünya Down Sendromu Günü' Etkinliği Düzenlendi

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 21 Mart 'Dünya Down Sendromu Günü' nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 21 Mart "Dünya Down Sendromu Günü" nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

İnönü Üniversitesi öğrencilerine farkındalık oluşturmak için yürüyüş yapıldı. Pembe Yol’da başlayan yürüyüş, Hafize Özal Kız Yurdunda sona erdi. Yürüyüş sonunda Hacı Hafize Özal Kız Yurdunda düzenlenen "Dünya Down Sendromu Günü"  etkinliğine,  Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Yurt Müdürleri, Yurt Öğrencileri, Mehmet Topsakal Özel Eğitim Kurumu Özel Öğrencileri ve İdarecileri katıldı.

Düzenlenen etkinlikte Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan Down sendromlu çocuklar ile birlikte pasta kestiler. Daha sonra etkinliğe katılanlara ev yemekleri, pastalar, börekler, içecekler ikram edildi. Yapılan ikramların ardından  Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan  konu ile ilgili bir açıklama yaptı Kayhan ‘’Değerli arkadaşlar, kıymetli misafirlerimiz bugün biliyorsunuz ki,  Dünya Down Sendromu Günü. Bugün istedik ki çocuklarımızla birlikte geçirelim, çocuklarımızla küçükte olsa bir etkinlik yapalım. Down Sendromu bir hastalık değil, farklılıktır. En basit tanımıyla Down Sendromu çocuğunuzun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olmasıdır. Yaptığımız bu etkinlikteki amacımız farkındalık oluşturarak Dünya Down Sendromu Gününü sadece 21 Mart ‘ta yani bir gün değil her zaman onlara kendilerini özel hissettirelim. Bu etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘ın konuşmasından sonra Down sendromlu çocuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Eğlencenin sonunda ise çocuklarımıza çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Bakmadan Geçme